Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iul 2012 - Anul XVII, nr. 155 (5060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele APCE: România trebuie să respecte angajamentele asumate şi standardele europene

Vineri, 6 Iulie 2012 (18:18:34)

Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) Jean-Claude Mignon şi-a exprimat, vineri, îngrijorarea cu privire la evoluţiile de la Bucureşti, apreciind că, în calitate de state membru al Consiliului Europei, România trebuie să respecte angajamentele asumate şi standardele europene

"În calitate de stat membru al Consiliului Europei, România trebuie să respecte angajamentele asumate şi standardele europene. Independenţa justiţiei, în special a Curţii Constituţionale, constituie o condiţie indispensabilă existenţei unui stat de drept", consideră Mignon.

Pe de altă parte, el a făcut apel la toate părţile implicate să rezolve criza actuală prin dialog politic, respectând drepturile opoziţiei, Constituţia şi legile în vigoare.

"Într-un stat democratic, raporturile între puterile publice se desfăşoară pe baza unor reguli stabilite în prealabil şi nu prin raporturi de forţă", afirmă preşedintele APCE.

De asemenea el spune că autorităţile române pot beneficia de consiliere juridică imparţială şi completă din partea Comisiei de la Veneţia, pe orice problemă de drept constituţional.

Comisia de la Veneţia, organismul consultativ al Consiliului Europei, a denunţat, miercuri, "tentativele" Guvernului României de a exercita "presiuni" asupra Curţii Constituţionale şi de "a aduce atingere independenţei" acestei instituţii. De asemenea, Comisia a îndemnat România să respecte în totalitate propria Constituţie şi standardele internaţionale privind independenţa justiţiei şi statul de drept.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele APCE: România trebuie să respecte angajamentele asumate şi standardele europene.
 Vizualizări articol: 622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele APCE: România trebuie să respecte angajamentele asumate şi standardele europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei