Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iul 2012 - Anul XVII, nr. 155 (5060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

USL a citit în plenul Parlamentului cererea de suspendare a preşedintelui

Senatorul PSD Toni Greblă a citit, ieri, în plenul Parlamentului,  propunerea de suspendare din funcţie a preşedintelui. În solicitarea privind suspendarea din funcţie a lui Traian Băsescu, USL susţine că preşedintele a încercat mereu în ultimii trei ani să anuleze regimul democratic românesc, iar perseverenţa acestuia în a încălca Legea fundamentală "demonstrează o atitudine iremediabilă", care îndreptăţeşte solicitarea de suspendare.USL susţine că Traian Băsescu "a instigat la nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale", a făcut presiuni directe asupra judecătorilor CC şi a iniţiat un proiect neconstituţional de revizuire a Constituţiei.

 

Textul cererii formulate de USL:

1. A instigat la nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale

USL susţine că Traian Băsescu "a instigat la nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale", a făcut presiuni directe asupra judecătorilor CC şi a iniţiat un proiect neconstituţional de revizuire a Constituţiei.

USL susţine că preşedintele a iniţiat un proiect neconstituţional de revizuire a Constituţiei şi a încălcat procedura de revizuire a Constituţiei prevăzută de legea fundamentală.

 În opinia USL, o acţiune a lui Traian Băsescu aflată în afara Constituţiei este decizia de a trimite Parlamentului un proiect de revizuire a Constituţiei declarat neconstituţional de către Curtea Constituţională.

 

2. A încălcat repetat separaţia puterilor în stat şi independenţa justiţiei

Preşedintele Traian Băsescu a încălcat în mod repetat principiul separaţiei puterilor în stat şi independenţa justiţiei, instigând totodată la nerespectarea legii, susţine USL.

 

3. A uzurpat rolul premierului şi s-a substituit în atribuţiile Guvernului

USL susţine că Traian Băsescu "a uzurpat rolul prim-ministrului şi s-a substituit în atribuţiile constituţionale ale Guvernului".

 

4. A încălcat în mod repetat drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor

USL susţine că Traian Băsescu "a încălcat în mod repetat drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor prevăzute în Constituţie".

Semnatarii documentului menţionează că "atât faptul că a anunţat măsurile de austeritate în 2010 cât faptul că acestea se vor perpetua şi pe parcursul anului 2012 reprezintă un gest imens de iresponsabilitate şi o depăşire făţişă a rolului şi atribuţiilor sale prevăzute de Constituţie".

 

5. A abandonat rolul constituţional de mediator în stat şi în societate

USL susţine că Traian Băsescu a încălcat sistematic principiul neapartenenţei politice a persoanei care ocupă funcţia prezidenţială şi a abandonat rolul constituţional de mediator în stat şi în societate.

USL susţine că preşedintele a săvârşit acţiuni politice concrete care îl transformă în liderul de fapt al Partidului Democrat-Liberal.

 

6. A încălcat Constituţia spunând că nu numeşte premier USL chiar dacă obţine majoritate

Preşedintele Traian Băsescu a încălcat grav Constituţia când a declarat că nu va numi premier USL chiar dacă va obţine majoritatea absolută în Parlament, susţine USL.

 

7. A încercat mereu în ultimii trei ani să anuleze regimul democratic românesc

USL susţine, în documentul de suspendare, că preşedintele Traian Băsescu a încercat mereu în ultimii trei ani să anuleze regimul democratic românesc, iar perseverenţa acestuia în a încălca Legea fundamentală "demonstrează o atitudine iremediabilă", care îndreptăţeşte solicitarea de suspendare.

Semnatarii precizează că până în prezent preşedintele nu a răspuns din punct de vedere politic pentru aceste fapte.

 

Băsescu: „Suspendarea are ca obiective punerea sub controlul PSD şi PNL a instituţiilor”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, în Parlament, că documentul de suspendare are ca obiective de fond punerea sub controlul PSD şi PNL a instituţiilor statului , în principal a justiţiei şi nepunerea în aplicare a referendumului din noiembrie 2009

Potrivit şefului statului, documentul de suspendare are patru mari obiective, trei de fond şi unul conjunctural.

El a precizat că unul dintre obiective este punerea sub controlul PSD şi PNL a instituţiilor statului , în principal a justiţiei.

Băsescu a precizat că un alt obiectiv este punerea instituţiilor sub controlul de partid.

De asemenea, el a arătat că un alt obiectiv este nepunerea în aplicare a referendumului din noiembrie 2009, în care românii au decis că vor Parlament unicameral şi maximum 300 de parlamentari.

 

Avizul Curţii Constituţionale pe suspendare trebuie să fie dat astăzi până la ora 12

Plenul reunit al Parlamentului a votat, ieri, ca avizul consultativ al Curţii Constituţionale privind cererea de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu să fie transmis Parlamentului până astăzi, la ora 12.00.

Propunerea privind termenul până la care Curtea Constituţională să dea avizul pe cererea de suspendare a fost votată de plenul reunit cu 221 de voturi "pentru" şi 8 abţineri.

"Plenul Camerelor reunite va trimite şi va cere ca până mâine (vineri - n.r.), la ora 12.00, să emită avizul consultativ", a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

În replică, liderului grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, l-a acuzat pe Valeriu Zgonea că a dorit să "mistifice" votul şi că încalcă regulamentul de funcţionare a Parlamentului.

"Tot timpul aţi spus că vechea preşedintă, doamna Anastase, nu ascultă. Dumneavoastră încălcaţi totul în picioare. (..) Nici măcar bunul simţ nu l-aţi respectat. Dacă consideraţi că putem face o mascaradă din această importantă acţiune a Parlamentului, pentru a suspenda un preşedinte al României şi credeţi că puteţi să terfeliţi nu numai onoarea oamenilor din Parlament, ci şi a celor din afara sălii, vă înşelaţi", a mai spus Toader.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL a citit în plenul Parlamentului cererea de suspendare a preşedintelui.
 Vizualizări articol: 961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
USL a citit în plenul Parlamentului cererea de suspendare a preşedintelui5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pupat Piața Endependenți !* trimis de
( 6 iul 2012, 11:07:07
Prolog: „Iubesc procedura constituțională, dar urăsc pe procédanți !”

LA NOI:

„Walk only on paths of honor. Fight and never be cowardly. Leave to others the ways of infamy. Rather than win through infamy, better to fall fighting on the road of honor. ”

(The 6th Law of Honor – „ The Nest Leader’s Manual” – Cornelius Hauberck Forester)

Black Hawk Down!

Încă 4 inocenți răpuși pe altarul unui sistem anchilozat de subfinanțare. Măcar de-ar fi fost 4 „polcovnici” dintr-ăia de la apelul bocancilor dar aceștia erau cu stagiile în regulă. Păcat ca la asemenea vârstă tânără să înveți a muri. Ș-aveau și copchii. Nu le era de-ajuns nenorocul de a se fi născut în Rromanica, acum mai trebuia să rămână și orfani!

LA EI:
Legea referendumului – modificată pe genunchi prin adăugarea subsidiară a moto-ului enunțat de Stalin:
„Nu contează cine și cum votează, important este CINE NUMĂRĂ VOTURILE!”

CCR – un fel de slugă umilă care în 24 de ceasuri trebuie să văcsuiască cizmele Hitlerașului, să calce cu fierul de călcat ziarele internaționale pentru Il Duce și mai apoi să-și tragă singură trei palme peste urechi și un șut în gură. C-așa vrea mușchiul mahmurului**, neuronul mongolului, bârna nazală a motanului sau țâmburușul băștii proletare a bufniței hidro-moscovite.

LA ALȚII:
„Premierul CTRL+A, +C, +V are un nou consilier în persoana generalului american Wesley Clark.”
(așa sună știrea pentru poolime.)
1.1  RE: Pupat Piața Endependenți !* trimis de
( 6 iul 2012, 11:08:11
Statele Unite sunt deosebit de îngrijorate față de perspectivele amplasării componentelor scutului antirachetă pe teritoriul Republicii Socialiste Sovietice Rromanica, motiv pentru care l-au desemnat pe generalul american Wesley Clark în funcția de înalt reprezentant al guvernului american pe lângă guvernul Rroman, împuternicit plenipotențiar și extraordinarcool cu protejarea intereselor strategice ale SUA și NATO în Republica Baas Arabia Socialistă Rromanica.
( așa sună știrea REALĂ.)

În parlamentul european cele mai vehemente luări de poziție le aparțin po ☭ rilor oiropeni. Previzibil! Dar lor li s-au asociat și voci din cadrul socialiștilor!
(Îhî!) TRĂDARE! Victoraș (îhî!), fă repejor un congres al FSN-ului și (îhî!) dă-i afară din Internaționala socialistă pe toți cei care au întinat idealurile partidului!***big grin
Dar cele mai răspicate voci aparțin europarlamentarilor germani.
Păi ce mama lui Wotan, că doar de asta și-au rupt nemțalăii merțanul de la gura copiilor ca să aibă cu ce drege busuiocul din Elada?at wits end
Ca acum să-și dea în petic niște derbedei de la capătul lumii unde a preconfigurat Budai –Deleanu Legile Rasiale de la Nürnbergtalk to the hand și unde ajung toate limuzinele șutite aiurea din Jermania? Scheiße! S-o creadă numai mamuța lui victoraș de la Pârtești că nemțalăii bagă sute de miliarde de coco în kurul grecilor ca să permită unor mucoși non-euro să dea foc la arătura Europei! ****

Epilog: „Procedura constituțională … ca procedura constituțională, dar s-o știm și noi!
1.2  RE: Pupat Piața Endependenți !* trimis de
( 6 iul 2012, 11:09:09
-------------
* Costăchel Pardău
Iconom, fost deputat PDL coleg. 9 Otrava Dornei [nota notei], actual deputat Endependent – lingău- fripturist - Gudurău USL-ist

** Oare cum draaqu se trezește piz-de dimineață să meargă să conducă ședința deSenatorilor?yawn Nasoool momentul! Cea mai păguboasă afacere pe care o putea face! Adio șase-șase, adio marț, adio șpriț, adio nopți albe!

*** șoptește eternul ilegalist „zâmbăreț”.

**** Victoraș, fă-te băiat cuminte că te văd concentrat cu arcanul într-un Sonderkommando ce-o să sape cu lingurița canalul Rin-Volga!

[nota notei] – de ce-i spune acum Otrava Dornei poate să ezplice numa’ MONTE – Caps Lock care tot dzâce ceva despre otrăvurile de la Metadetul Făltișenilor și teorema „înălțimii” în triunghiul isoscel Iacobeni –Cârlibaba- Fundu Moldovei!
Monte-ne, cine era din Fălticeni ș-o făcut cartea la Otrava Dornei, că pe mine mă bântuie un lapsus? Sau era viceversa?
Și cum îi cu poloboacele cu a-ce-to-cian-hi-dri-nă?
(scuze, dar am avut numai 3 și 4 la chimii! Așa-mi dăde’ fratele informatorului că m-o pus responsabil cu propaganda da mii mai mult îmi plăce’ vinu’ de Cotnari, fetili muntenilor și discoteca din Groapă!)
2.   * trimis de
( 6 iul 2012, 11:12:26
Năstase vrea cu suspendare , Băsescu … fără
Năstase trage-n gât , Băsescu … pe gât
Năstase ouă numără , Băse .. orele (le) numără
Şi unu’ şi altu’ , azi … e posomorât

Băse mâine va scăpa mai repede de la muncă
Po’ să-şi înece flota(pardon,amarul) la Golden Şpriţ
Şi (dacă vrea răcoare) la Jilava-i multă
Acolo “pixelu’ albastru” e-un nene descheiat la şliţ

“Să trăiţi bine” ! Yes, we can , marinare !
Acu’ de unde-mprumuţi o ţară pt. maxim o lună ?
Sau .. fă o gargară la gura sobei (de alinare)
( ţi-ai făcut , sper , stoc de marfă .. d-aia bună ?!?! )

Ruşine , Dinu Patriciu , ruşine să îţi fie !
Tu cu Voiculescu-ai sărăcit această Românie
3.   BASESCU GOES TO THE BAKERY trimis de
( 6 iul 2012, 11:34:00
Domnule presedinte stateati singur si stingher in parlamentsi aveti o privire derutata si speriata.Probabil ca faceti bilantul guvernarii portocalii care este catastrofal.Ati furat 25% din salariile bugetarilor desi sunt cele mai mici din Europa.Ati furat banii pensionarilor desi sunt vai de viata lor.Ati facut praf sistemul de sanatate inchizand spitale si sifonand fondul de sanatate sub patronajul marelui Duta si periclitand sanatatea romanilor.Ati facut praf sistemul de invatamant printr-o lege idioata,prin clasa zero si alte nebunii.Ati periclitat demografia si viitorul tarii taind alocatiile mamelor si lasand copii fara crese si gradinite. Ati cedat judetele Harghita si Covasna ungurilor si v-ati facut pres in fata lui Orban..Ati vrut sa distrugeti tara prin cianuri,cokteiluri de 500 substante chimice prin Chevron si Rosia MontanaAti vrut sa vindeti pe nimic cuprul si bogatiile tarii.Ati distrus agricultura si economia,ati adus coruptia la maxim Ati desfiintat parlamentul si functia de prim ministruAti introdus dictatura. E normal sa aveti o privire derutata si speriata.
4.   .. trimis de
( 6 iul 2012, 11:39:55
Radumamii, ce o sa mai rad cand o sa preia USL puterea si o sa faca ce or vrea din tara asta, si asa de cand e copy-paste premier nimic pozitiv nu s-a facut, din contra. Ce as rade sa va mai taie 25 % din salarii, atunci sa vezi tu ce privire ai sa ailaughing
5.   Aloooo! tovarăși! trimis de
( 6 iul 2012, 11:46:14
Alooo! aloooo! tovarăsi! Ședeți liniștiți la locurili voastre!
Alo! așezați-vă liniștiți la locurili voastre!
______________
Nicolae nu fi trist,
Pecereul merge înainte
prin partidul fesenist!
--------------------
p.s. ședeți liniștiți la locurili voastre că servicili (te) lucrează pentru tini!
6.   USL VA ADUCE ROMANIA LA STANDARDE EUROPENE trimis de
( 6 iul 2012, 11:56:20
De maine USL va putea sa-si aplice politicele social economice si sa aduca Romania in randul; tarilor europene.
7.   @ răducul mamuței! trimis de
( 6 iul 2012, 12:27:56
Fapte, nu vorbe! *
Că de vorbe au Oamenii podul plin, supraaglomerarea aburelilor de tip papagal cocalar obligându-i să deschidă chepengul și să întoarcă vorbele cu furca să nu mucegăiască!
-------------
* „Acta non verba” cum ar zice niște „forumiști” imperiali și nicidecum cum stă înscris pe pagina web a fiului informatorului!
Nu vrei matale să renunți la ofensiva ideologică de tip creiri spălați și să amâni bilanțul până prin toamnă, moment în care discursul concluzional va începe cu AM FĂCUT, AM IMPLEMENTAT, AM REALIZAT următoarele ... ?
(vrăjeală de tipul VOM FACE tot auzim de 22 de ani și am obosit și am îmbătrânit îngurgitând gulgute.)
8.   Comentariu trimis de
( 6 iul 2012, 19:31:20
Da...Basescu e rau , vai vai e un bau bau, bine ca e bun copy pastul de PONTA, care e mare doctor si are si masterat in Catania(Italia), dar pacat ca aia zic ca nu a trecut nici un Ponta pe la ei pe acolo sa faca masterat.Deci e clar , Basescu poate minte, dar e mic copil pe langa Ponta si USL isti. USL = PCR ca sa nu o mai lungim. In cazul de fata lovitura de stat e evidenta!
9.   Mai usor cu pianul pe scari trimis de
( 6 iul 2012, 21:41:56
Mai usor cu pianul pe scari.Basescu a fost un dictator securist si il asteapta acuma dosarul FLOTA.
10.   Comentariu trimis de
( 6 iul 2012, 22:20:12
base si slugile lui sunt in cadere libera.sa vedeti ce priviri vor avea astia cand or da cu curul de pamant.
11.   MAI MULT trimis de
( 7 iul 2012, 07:14:29
Mai mult sa vezi ce priviri va avea Basescu cand va da ochii cu dosarul FLOTA
11.1  RE: MAI MULT trimis de
( 7 iul 2012, 10:08:55
Băi copchilaș prostuț!
Tu ce vârstă ai ca SĂ ȘTII CE E ACEEA O DICTATURĂ? *
din comentariile tale observ că ești foarte entuziasmat de modul în care USL-ul își pune în aplicare „programul de guvernare”.
Asta vrea să însemne că până pe 29 vom avea parte în continuare de CIRC fără PÂINE?
Dar așa ne-a fost vorba în 10 iunie?
Și mai apoi vom avea parte de același CIRC fără PÂINE până la alegerile parlamentare?
Pentru asta au urlat în frig indignații iernii ce a trecut? Ca să ni se ofere spectacolul dezolant al luptei ciolănești?
Dar pentru OAMENII acestei țări când vor începe să lucreze acești jalnici guvernanți?
---------------------
nota*: atâta timp cât ÎNCĂ te mai poți exprima liber - NU ESTE DICTATURĂ. Dar tu, din perspectiva vârstei tale fragede, ești prea necopt ca să reușești să cristalizezi un asemenea raționament.
Referitor la pianul zdrăngănitor, cred că ești singurul de pe acest forum căruia i se poate aplica îndemnul. Prea ești patetic în exprimări, prea ai în tine o fervoare neînțeleasă ca să nu fii bănuit de postăceală lozincardă și mercenară.
Liniștește-te copile, că doar nu de asta acum 2-3 luni am făcut deratizare printre postacii PDL-iști ca să apari tu acum în postura de omniscient, deținător al adevărului absolut și care să ne arăți calea cea dreaptă, nouă, turma oilor ignorante.
Cum nu mi-a plăcut lozincăreala portocalie de tip „repetă, repetă până le speli creierul ca-n experimentul Pitești”, tot astfel mi se par exagerate postările tale mai mult decât partizane. Prea au în ele ceva artificial ca să fie simple opinii ale unui simplu cetățean. Prea te erijezi în deținător al Pietrei Filosofale ca să nu riști, mai devreme sau mai târziu, să primești o sumedenie de emoticoane Kiss asociate semnului grecesc omega.
11.2  RE: MAI MULT trimis de
( 7 iul 2012, 10:09:57
P.S. mi se rupe-n paișpe p**a dacă Zeus este suspendat sau dacă intră la brutărie cu tot cu flota!
Afirmația ta este superficială și neserioasă tocmai pentru că nu este SUBSTANȚIALĂ:
Cu ce ne îmbunătățește traiul nouă, OAMENILOR, dacă Băse o ia pe urmele fratelui său fesenist – AdrianNa?
Dar PÂINEA UNDE E, DEȘTEPTULE? (întreabă-i pe șefuleții tăi ideologi ce te lansează-n ofensive forumiste!)
p.p.s. vezi că majoritatea celor de pe acest forum au un coeficient de inteligență la care tu nu poți spera să-l atingi decât dacă îți însumezi rezultatele întregii familii. Dacă tu îți închipui că poți face „Dresură de elefanți” cu cititorii ediției online, ei bine, EȘTI ÎNTR-O FOARTE MARE EROARE.
DIXI!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei