Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iul 2012 - Anul XVII, nr. 155 (5060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Eu nu fac intervenţii la procurori, judecători sau poliţişti

Vineri, 6 Iulie 2012 (20:41:30)

Preşedintele Băsescu a declarat în plen că faptul că nu a acceptat să genereze un sistem care să permită protejarea parlamentarilor de responsabilitate în faţa legii a supărat cel mai tare "pe foarte mulţi", inclusiv din PDL, însă el nu a făcut niciodată intervenţii la procurori, judecători,poliţişti

"Nu puteţi să îmi cereţi ca preşedintele să genereze un sistem care să protejeze parlamentarii de responsabilitate în faţa legii. Asta nu puteţi să îmi cereţi şi asta a supărat pe foarte mulţi cel mai tare. Iar în ceea ce mă priveşte, vă garantez că atât timp cât voi fi preşedintele României, deci atât timp cât voi fi, cu mine nu va reuşi nimeni să facă un astfel de compromis, fie că este parlamentar la putere sau parlamentar în opoziţie. Şi asta, dintr-un motiv simplu: eu nu fac intervenţii nici la procurori, nici la judecători, nici la poliţişti. Nu am făcut-o şi nici nu am s-o fac. Ştiu că uneori s-au supărat şi cei din PDL, dar aşa-i viaţa", a spus Băsescu.

De asemenea, el a arătat că a înţeles din gura lui Crin Antonescu că unele dintre vorbele sale sunt interpretate ca fiind fapte.

"Am înţeles din gura domnului senator Antonescu că vorbele sunt fapte. Vă avertizez că aţi făptuit destituirea a şase judecători de la CC", i-a spus el lui Antonescu.

Totodată, Băsescu a acuzat că unul dintre reprezentanţii USL care au vorbit la tribună a spus că România îşi va respecta toate angajamentele internaţionale, însă majoritatea USL nu are respect pentru statul de drept.

"Unul dintre vorbitori a spus că România îşi va respecta toate angajamentele internaţionale. Cel mai puternic angajament internaţional nu este scris, iar acesta este respectarea statului de drept pe care nu o mai faceţi acum. Aveţi respect pentru statul de drepţi", a mai spus Băsescu.

Preşedintele a mai spus că a înţeles că Dan Şova "era frământat" de ce îl supără pe el faptul că se ia justiţia de la cineva.

"Justiţia nu trebuie luată de nicăieri. Justiţia nu trebuie luată din independenţa ei şi nu trebuie anexată intereselor de partid sau intereselor infractorilor", a subliniat Băsescu.

El a mai spus că se teme că sunt hot definitive cu privire la situaţia de incompatibilitate a parlamentarilor Pâslaru, Andon, Diaconu.

'Toţi de la dumneavoastră, de la putere. Vreţi ca aceşti domni să voteze azi suspendarea preşedintelui Româniwi? E doar o întrebare retorică. Sunt convins că va vota şi domnul Voicu", a adăugat Traian Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Eu nu fac intervenţii la procurori, judecători sau poliţişti.
 Vizualizări articol: 591 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Eu nu fac intervenţii la procurori, judecători sau poliţişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei