Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iul 2012 - Anul XVII, nr. 155 (5060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu, legat de acuzele de xenofobie: Regret afirmaţiile, nu trebuie făcute de niciun om politic

Vineri, 6 Iulie 2012 (18:30:01)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, în plenul reunit al Parlamentului în care se dezbate cererea de suspendarea sa din funcţie, că regretă afirmaţiile sale privind xenofobia, apreciind că nu trebuie făcute de niciun om de stat şi cu atât mai puţin de un şef de stat.

Preşedintele Băsescu a declarat că, în legătură cu afirmaţiile sale cu privire la xenofobie, ele eu fost sancţionate cu avertisment de instituţiile statului, dar niciodată nu au fost sancţionate în instanţe penale, deşi de multe ori au ajuns până la instanţele de judecată.

"Le regret şi sunt de acord că astfel de afirmaţii nu trebuie făcute de niciun om politic, cu atât mai puţin de un şef de stat", a spus Băsescu.

Traian Băsescu a mai declarat în finalul discursului că îşi rezervă dreptul ca pe parcursul dezbaterilor să aibă şi alte intervenţii, punctuale.

"Nu rămâne decât să ne încadrăm în limitele responsabilităţii fiecăruia. Eu vă asigur că am avut deplină responsabilitate ca şef de stat, într-o perioadă în care criza economică a lovit cumplit România şi problemele de finanţe ale statului au fost tratate în perioada 2009, 2010 şi chiar 2011 ca riscuri la adresa securităţii naţionale", a mai spus Băsescu.

În încheierea discursului, el le-a transmis parlamentarilor "succes".

În solicitarea de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, menţionând "insultele repetate la adresa comunităţii rome", USL arată că "în anul 2007 Traian Băsescu a fost sancţionat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru declaraţiile sale referitoare la comunitatea romă". "Ceea ce este extrem de grav este însă recidiva, în 18 oct. 2011, preşedintele Traian Băsescu primind alte două avertismente din partea CNCD, dintre care unul pentru declaraţiile sale jignitoare la adresa oamenilor cu dizabilităţi iar alta pentru noi delcaraţii ofensatoare la adresa comunităţii rome. Astfel, recidiva demonstrează că atitudinea lui Traian Băsescu este uneori guvernată de rasism şi xenofobie, incompatabile cu calitatea de președinte a unui stat membru a UE şi cu Constituţia României. De altfel, gravitatea în sine a faptei este constatată chiar de decizia luată de CNCD, organismul de specialitate al statului român", susţine USL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu, legat de acuzele de xenofobie: Regret afirmaţiile, nu trebuie făcute de niciun om politic.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu, legat de acuzele de xenofobie: Regret afirmaţiile, nu trebuie făcute de niciun om politic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei