Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iul 2012 - Anul XVII, nr. 155 (5060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orban consideră că este necesară o salarizare uniformă a celor implicaţi în programele europene

Vineri, 6 Iulie 2012 (16:52:34)

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat că este nevoie de o salarizare uniformă a persoanelor implicate în programele europene, diferenţiată doar în funcţie de performanţe, susţinând că în ministerele unde salariile sunt mari, există şi o rată de absorţie mai mare.

"Se vede diferenţa în condiţiile în care salarizarea este semnificativ mai bună la unele ministere, performanţa în acele ministere este semnificativ mai bună. Nu întâmplător Programul Operaţional Regional, care are salariile cele mai mari, are rata de absorţie cea mai ridicată şi nu are risc de dezangajare în cursul acestui an. Nu-i întâmplător că unde salariile sunt cele mai mici, rata de absorţie este cea mai mică. După părerea mea, va fi nevoie de crearea unei categorii speciale în legea salarizării privind cei care lucrează în acest domeniu, o categorie specială, care să asigure o salarizare uniformă, desigur diferenţiată în funcţie de expertiză, în funcţie de performanţă, cu stimulente, dar şi cu obligaţii, cu sancţiuni în cazul în care persoanele care nu performează", a afirmat Leonard Orban, vineri, în staţiunea Mamaia.

El consideră că în acest mod lucrurile s-ar putea îmbunătăţi şi speră ca această propunere să poată fi aplicată începând cu 1 ianuarie 2013.

"Soluţia pe care o consider absolut necesară este crearea unei categorii speciale şi vom vedea îmbunătăţiri semnificative a calităţii şi expertizei pe diferite zone. De multe ori este incapacitate de a performa, nu este rea-voinţă sau nu există legături ciudate, e incapacitate de a performa pentru că lucrurile sunt complicate, cerinţele sunt foarte ridicate şi nu toată lumea e capabilă să performeze. Asta ar fi soluţia, sper să poată fi aplicată începând cu 1 ianuarie 2013", a precizat ministrul Afacerilor Europene.

Leonard Orban a participat, vineri, la conferinţa "Creşterea absorţiei fondurilor structurale şi de coeziune", desfăşurată în Mamaia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban consideră că este necesară o salarizare uniformă a celor implicaţi în programele europene.
 Vizualizări articol: 641 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orban consideră că este necesară o salarizare uniformă a celor implicaţi în programele europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei