Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iul 2012 - Anul XVII, nr. 153 (5058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Profesorii şi elevii aflaţi la bacalaureat trebuie să primească apă, în contextul caniculei

Miercuri, 4 Iulie 2012 (15:40:02)

Cadrele didactice şi elevii aflaţi la proba obligatorie a profilului de la examenul de bacalaureat trebuie să primească apă potabilă, sălile de examen trebuie ventilate coresponzător, iar în fiecare centru de examinare este obligatorie prezenţa unui medic, în contextul caniculei din ultima perioadă.

Măsurile anticaniculă în timpul examenului de bacalaureat presupun distribuirea de apă potabilă în toate centrele de examinare, atât elevilor, cât şi profesorilor, precum şi asigurarea unui sistem de ventilaţie în fiecare centru. Dacă nu este posibil ca sălile să fie dotate cu aparate de aer condiţionat sau ventilatoare, există obligativitatea ca acestea să fie aerisite cât mai mult posibil, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În aceste cazuri, însă, este recomandat ca numărul elevilor care ocupă respectiva sală să fie diminuat pe cât posibil, astfel încât să se evite aglomeraţia.

Astfel, în judeţul Dolj, măsurile au fost implementate şi până acum nu s-au înregistrat evenimente din cauza caniculei.

"S-a distribuit apă potabilă în toate centrele de examen. Procesul se desfăşoară în mod normal, nu avem incidente din cauza caniculei şi vom verifica toate aspectele astfel încât să se desfăşoare totul conform metodologiei şi indicaţiilor de la minister", a declarat Gabriel Bercea, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar General Dolj.

În plus, în fiecare centru de examinare trebuie să existe un doctor care să asigure permanenţa pe timpul desfăşurării examenelor.

Şi în judeţul Arad, candidaţii la examenul de bacalaureat au beneficiat de apă minerală, primind şi dulciuri pentru a nu le scădea glicemia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, Mariana Tocaciu, în fiecare sală de examen au existat bomboane, care le-au fost oferite candidaţilor, şi apă minerală.

De asemenea, în toate centrele de examinare s-a asigurat asistenţă medicală prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică.

Tocaciu a spus că nu au fost înregistrate incidente medicale din cauza căldurii şi că sălile de examen au beneficiat de aerisire sau de ventilaţie.

Şi în judeţul Timiş, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) a implementat măsuri pentru a le asigura absolvenţilor de liceu care susţin examenul de bacalaureatde apă în sălile de examen.

Şeful ISJ Timiş, Cornel Petroman, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că în toate sălile de examen au fost aduse sticle cu apă, în urma temperaturilor ridicate.

"Am avut probleme, în prima zi a examenului de bacalaureat, cu lipsa apei în centrele de examen, dar am solicitat pentru proba de astăzi (miercuri - n.r.) achiziţionarea de apă minerală şi plată, dar şi pahare de unică folosinţă în toate sălile de examen, numărul paharelor fiind cel puţin egal cu numărul candidaţilor din fiecare sală. Cum este cod de caniculă, am spus conducerii unităţilor de învăţământ să asigure cel puţin două sticle de doi litri de apă în fiecare sală de examen pentru ca elevii să poată beneficia de condiţii adecvate susţinerii probei", a declarat Cornel Petroman.

El a afirmat că nu au fost semnalate probleme.

Nouă judeţe din vestul ţării se află, până vineri, sub cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic, cu temperaturi ce pot ajunge la 39 de grade, în timp ce pentru restul regiunilor este valabilă o avertizare cod galben, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Judeţele aflate sub cod portocaliu sunt Satu Mare, Bihor, Arad, Alba, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj.

Potrivit avertizării valabile în intervalul marţi - vineri, în Banat, Crişana, precum şi în vestul Olteniei şi al Transilvaniei, canicula va persista şi se va intensifica. Disconfortul termic va fi în continuare deosebit de accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi, pe arii extinse. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 37-38 de grade şi, izolat 39, de grad, în special miercuri, joi şi vineri.

În restul ţării, vremea va fi caniculară, cu temperaturi maxime de 35 - 37 de grade.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii şi elevii aflaţi la bacalaureat trebuie să primească apă, în contextul caniculei.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesorii şi elevii aflaţi la bacalaureat trebuie să primească apă, în contextul caniculei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei