Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iul 2012 - Anul XVII, nr. 153 (5058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IM: Amenzi de 69.000 de lei pentru angajatorii care au încălcat legislaţia referitoare la caniculă

Miercuri, 4 Iulie 2012 (17:08:35)

Peste 200 de angajatori au fost sancţionaţi de Inspecţia Muncii (IM) pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecţia angajaţilor în perioada de caniculă, valoarea totată a amenzilor fiind de 69.000 de lei, informează IM.

În perioada 11-29 iunie, inspectorii de muncă au verificat aproape 600 de angajatori, cu privire la modul în care se respectă prevederile legale referitoare la măsurile asigurate pentru protecţia lucrătorilor în perioadele cu temperaturi extreme.

Potrivit IM, au fost controlaţi 597 de angajatori şi au fost aplicate 268 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 254 de avertismente şi 14 amenzi în cuantum de 69.000 de lei.

De asemenea, au fost constatate 282 de deficienţe şi s-au dispus 320 de măsuri pentru remedierea acestora.

Inspectorii de muncă au sancţionat angajatorii care nu au luat măsuri pentru asigurarea condiţiilor de microclimat la locul de muncă. Printre neregulile constatate se numără lipsa evaluării riscurilor legate de expunerea la temperaturi extreme şi omiterea din instrucţiunile proprii a măsurilor legale cu privire la caniculă.

De asemenea, n-au fost respectate măsurile minimale pentru ameliorarea condiţiilor de muncă şi pentru menţinerea stării de sănătate a lucrătorilor, acestea referindu-se la reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice, asigurarea ventilaţiei la locul de muncă, precum şi asigurarea apei minerale şi a duşurilor.

Verificările au vizat şi măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirilor determinate de muncă în condiţii de temperaturi extreme, respectiv examenul medical, stipularea în fişele de aptitudini ale lucrătorilor dacă aceştia au sau nu contraindicaţii legate de temperaturi extreme, măsuri de prim ajutor sau de transport al persoanelor afectate.

Potrivit IM, inspectoratele teritoriale de muncă continuă acţiunile de control în perioadele cu temperaturi foarte ridicate

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IM: Amenzi de 69.000 de lei pentru angajatorii care au încălcat legislaţia referitoare la caniculă.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IM: Amenzi de 69.000 de lei pentru angajatorii care au încălcat legislaţia referitoare la caniculă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei