Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iul 2012 - Anul XVII, nr. 153 (5058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Manifestare

Festivalul Internaţional de Folclor „Arcanul” ediţia XXI, la start

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Festivalul Internaţional de Folclor „Arcanul”, ediţia a XXI-a , debutează vineri, 6 iulie, în cadrul Zilelor Municipiului Rădăuţi, şi va reuni o serie de spectacole în acest weekend, pe parcursul zilelor de vineri, sâmbătă şi duminică.

Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a declarat că „ediţia din acest an se doreşte una deosebită, pentru că festivalul a ajuns la peste 20 de ani de existenţă. Pe scena amplasată în Piaţa Centrală vor evolua artişti din străinătate, ansambluri reprezentative pentru ţările de origine, dar şi ansambluri de valoare din ţara noastră. Sunt sigur că spectacolele vor fi de o înaltă calitate artistică şi că rădăuţenii, dar şi cei care vor vizita localitatea noastră în această perioadă, vor aprecia evoluţiile oaspeţilor festivalului şi ale ansamblurilor din zonă. Administraţia locală s-a străduit ca manifestările prilejuite de Zilele Municipiului şi Festivalul <Arcanul> să aducă puţină bucurie în sufletul celor care muncesc şi trăiesc în municipiul Rădăuţi”.

Manifestarea, care îşi are începuturile în vara anului 1992, la iniţiativa fostului director al Casei de Cultură profesorul Mircea Băncescu, reuneşte anul acesta ambasadori ai folclorului autentic din Turcia, Serbia, Grecia şi Ucraina, autohtonii fiind reprezentanţi de ansamblurile „Păuniţa” din Sângeorz Băi, „Balada” din Bistriţa, „Plai de Dor” Olt,  “Arcanul” din Suceava, “Florile Bucovinei” şi “Ciobănaşul” din Rădăuţi, dar şi de trupele de amatori din Vicovu de Sus, Cajvana, Straja, Calafindeşti, Bălcăuţi şi Iaslovăţ.

 

Recitaluri susţinute de Margareta Clipa, Adriana Bucevschi, Ionela Popescu, Dana Dăncilă şi Alexandru Recolciuc

Festivalul va debuta vineri, la ora 10.00., la sala mare a Bibliotecii „Tudor Flondor”, când conducătorii fiecărui ansamblu se vor întâlni cu primarul Aurel Olărean.

La ora 18.00, în centrul municipiului va avea loc parada grupurilor folclorice, iar după aceasta este programată deschiderea oficială a festivalului şi un recital Margareta Clipa. Sâmbătă, la ora 17.00, va fi un spectacol cu formaţiile participante la „Arcanul”, iar pentru ultima zi de desfăşurare, duminică 8 iulie, după parada cântecului, dansului şi portului popular, de la ora 13.00 va avea loc festivitatea de închidere, spectacol şi recital susţinut de Adriana Bucevschi, Ionela Popescu, Dana Dăncilă şi Alexandru Recolciuc.

„Ne-am propus ca ediţia jubiliară din acest an să fie una deosebită. Sper ca cei aproape trei sute de artişti care vor evolua la festival să ofere un spectacol pe placul tuturor rădăuţenilor”, a precizat directorul festivalului, Ovidiu Foca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Internaţional de Folclor „Arcanul” ediţia XXI, la start.
 Vizualizări articol: 1669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul Internaţional de Folclor „Arcanul” ediţia XXI, la start0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei