Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iul 2012 - Anul XVII, nr. 153 (5058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 160.000 de elevi sunt aşteptaţi, de joi, să se înscrie la admiterea în liceu

Miercuri, 4 Iulie 2012 (16:19:36)

Peste 160.000 de elevi sunt aşteptaţi, începând de joi, să se înscrie la admiterea în liceu, prima etapă de repartizare computerizată urmând să aibă loc în 14 iulie, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

Astfel, în intervalul 5-8 iulie, este programată completarea fişelor de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de dirginţi. Fişele se completează la şcoala unde candidatul a absolvit clasa a VIII-a.

În acelaşi interval, îşi completează fişele de înscriere absolvenţii proveniţi din alte judeţe, la centrul special desemnat din judeţul pentru care solicită înscrierea.

În perioada 6-9 iulie, va avea loc verificarea, de către părinţi şi candidaţi, a fişelor editate de calculator, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator.

La 13 iulie, este programată ultima corectare a erorilor şi confirmarea încheierii modificărilor operate în fişele de înscriere.

În 14 iulie, va avea loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2012-2013.

Repartizarea se va face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în funcţie de opţiunile din fişa de înscriere. Media de admitere este media artimetică dintre media generală a anilor de gimnaziu şi media de la examenul de evaluare naţională.

În 15 iulie, vor fi afişate, în unităţile de învăţământ gimnazial, listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti.

La 16 iulie, este programată afişarea de către fiecare unitate de învăţământul liceal a listei candidaţilor repartizaţi în acea unitate.

În perioada 16-26 iulie, absolvenţii vor depune dosarelor de înscriere în unităţile de învăţământ la care au fost repartizaţi.

A doua repartizare computerizată va avea loc în 23 iulie. La această etapă vor fi distribuiţi candidaţii care nu au participat la prima repartizare, cei rămaşi nerepartizaţi după prima etapă a admiterii, candidaţii care au fost respinşi la liceele/clasele care organizează probe de aptitudini, precum şi care au susţinut probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă.

În intervalul 27-30 iulie, comisiile judeţene de admitere rezolvă situaţiile speciale ivite după cele două etape de repartizare computerizată.

În zilele de 6 şi 7 septembrie va avea loc repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare sau nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.

Calendarul prevede şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul seral şi pentru cel cu frecvenţă redusă, care avea loc în perioada 24-26 iulie.

La admiterea de anul trecut, Colegiul Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti a fost lider în clasamentul primelor zece licee din România, alcătuit după media ultimului admis. La "Sfântul Sava", această medie a fost de 9,60. Următoarele în clasament au fost colegiile naţionale "Mihai Viteazul" şi "Gheorghe Lazăr", ambele tot din Capitală, unde ultima medie a fost 9,52, potrivit statisticilor MECTS.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 160.000 de elevi sunt aşteptaţi, de joi, să se înscrie la admiterea în liceu.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 160.000 de elevi sunt aşteptaţi, de joi, să se înscrie la admiterea în liceu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei