Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iul 2012 - Anul XVII, nr. 153 (5058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Programul manifestărilor

Aniversarea a 500 de ani de la târnosirea Bisericii Sf. Maria a Mănăstirii Hagigadar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Uniunea Armenilor din România a conturat programul aniversării a 500 de ani de la târnosirea Bisericii Sf. Maria a Mănăstirii Hagigadar, sărbătoare care se va desfăşura în luna august, cu înalta binecuvântare a Sanctităţii Sale Karekin al II-lea, Catolicosul şi Patriarhul Suprem al tuturor armenilor, sub înaltul patronaj al prim-ministrului Victor Ponta.

 

Manifestările, care vor debuta vineri, 10 august, la Bucureşti, la Catedrala Armeană Sfinţii Arhangheli (bulevardul Carol I, nr. 43), la ora 16:00, cu slujba de întâmpinare aSanctităţii Sale, urmată de cuvântul acestuia şi de depunerea de coroane la monumentul genocidului armean din curtea catedralei, includ în program deschiderea (în aceeaşi zi, la ora 17:10) la Centul cultural al Arhiepiscopiei, Casa de Cultură Dudian, a expoziţiei dedicate aniversării a 500 de ani ai tiparului armean, redeschiderea şi sfinţirea de Sanctitatea Sa (la ora 18:00) a sediului Arhiepiscopiei şi vizita Sanctităţii Sale la sediul Uniunii Armenilor din România (ora 19:10).

Sâmbătă, 11 august, la ora 7:30, se va pleca spre Suceava, iar la 19:15 va avea loc oficierea slujbei de seară şi sfinţirea sării mesei de hram la Biserica Sfânta Cruce din municipiul Suceava.

Duminică, 12 august, la ora 9:30, va începe procesiunea la Mănăstirea Hagigadar, iar între orele 10:00 - 12:30 se va oficia sfinţirea Bisericii Sfânta Maria a Mănăstirii Hagigadar şi liturghia arhierească, între orele 12:30 - 12:45 va avea loc sfinţirea strugurilor şi a mesei de hram, urmată de sfinţirea Khacicar-ului (a crucii de amintire ridicată în cinstea donatorilor sfintei mănăstiri) şi de masa de hram.

După masă, după ce va avea loc întâlnirea cu pelerinii la Biserica Sfânta Cruce (ora 16:00), vor fi vizitate bisericile armene din Suceava (Mănăstirea Zamca, Capela Sfântul Grigore Luminătorul, Biserica Sfântul Simion, Biserica Sfânta Cruce).

Subliniem faptul că Sanctităţii SaleKarekin al II-lea i se va înmâna, cu prilejul prezenţei sale la Suceava, „Diploma de Cetăţean de onoare al Sucevei”, titlu acordat la iniţiativa primarului Ion Lungu.

Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Catolicosul şi Patriarhul Suprem al tuturor armenilor, va avea luni, 13 august, la Bucureşti, întâlniri oficiale cupreşedintele României, Traian Băsescu, prim-ministrul Victor Ponta şi cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, iar marţi, 14 august, se va afla la Ambasada Republicii Armenia la Bucureşti, unde va avea loc prezentarea timbrului aniversar dedicat sărbătoririi a 500 de ani de la târnosirea Bisericii Sfânta Maria a Mănăstirii Hagigadar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aniversarea a 500 de ani de la târnosirea Bisericii Sf. Maria a Mănăstirii Hagigadar.
 Vizualizări articol: 1380 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Aniversarea a 500 de ani de la târnosirea Bisericii Sf. Maria a Mănăstirii Hagigadar5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei