Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iul 2012 - Anul XVII, nr. 153 (5058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Elevul din Focşani prins cu un memorator la bacalaureat avea în buzunare plicuri cu etnobotanice

Miercuri, 4 Iulie 2012 (17:07:27)

Elevul de la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" din Focşani eliminat de la examenul de bacalaureat după ce asupra lui a fost găsit un memorator avea în buzunare mai multe plicuri cu etnobotanice, pe numele tânărului fiind întocmite actele premergătoare pentru cumpărare sau deţinere de droguri.

Preşedintele centrului de examinare de la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" din Focşani, Mihaela Horeangă, a declarat că elevul avea asupra lui mai multe pliculeţe, jandarmul care păzea centrul fiind sesizat să intervină, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"L-am surprins umblând în buzunar. Avea asupra lui o cărticică în care se găseau rezolvări la toate disciplinele, mai puţin la istorie (proba la care dădea examen - n.r.), dar a fost considerat corp delict. Ei au fost înştiinţaţi şi au şi semnat că nu au voie în sala de examen cu astfel de materiale. Atunci, s-a descoperit că avea asupra lui ceva de învelit şi mai multe pliculeţe. A fost înştiinţat jandarmul care s-a ocupat de acest aspect", a precizat Mihaela Horeangă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, căpitan Sorin Hunea, asupra tânărului, care are 17 ani, au fost găsite "şase pliculeţe din material plastic, conţinând plante uscate, mărunţite, de culoare verde închis şi o rolă de hârtie pentru confecţionat ţigarete".

"Tânărul a precizat că a cumpărat pliculeţele în urmă cu două săptămâni, de la un magazin din municipiul Constanţa, pentru consum propriu. Bunurile au fost ridicate, în vederea efectuării cercetărilor. Celui în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare săvârşirii infracţiunii de cumpărare sau deţinere de droguri pentru consum propriu, fără drept", a declarat căpitanul Sorin Hunea.

Pliculeţele vor fi trimise la un laborator din Bucureşti, pentru analiză.

În judeţul Vrancea, un absolvent de liceu care a susţinut examenul de Bacalaureat la Centrul de examinare de la Colegiul Naţional Al. I. Cuza, din Focşani, a fost eliminat din sala de examen după ce asupra lui a fost găsit un memorator.

Candidatul a susţinut examenul de Bacalaureat la disciplina Istorie, însă din memorator lipseau chiar paginile referitoare la această materie.

Inspectorul şcolar general din Vrancea, Vasilica Zaharia, a declarat că, deşi subiectele la istorie nu au fost găsite în materialul ajutător, absolventul tot a fost eliminat, conform metodologiei de examen, în condiţiile în care nu avea voie să intre în sala de examen decât cu pix, creion şi cartea de identitate.

Memoratorul elevului a fost confiscat.

La nivel naţional, peste 180.000 de candidaţi au fost înscrişi la proba obligatorie a profilului de la Bacalaureat, dintre care 145.199 de absolvenţi au optat pentru disciplina Matematică, iar 38.548 pentru Istorie, potrivit statisticilor Ministerului Educaţiei.

Datele centralizate la Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului arată că la proba obligatorie a profilului au fost înscrişi 183.747 candidaţi, cei mai mulţi, respectiv 145.199, au optat pentru susţinerea probei la Matematică, iar 38.548 la Istorie.

Ultima probă a examenului, cea scrisă la alegere a profilului şi specializării, va avea loc vineri, 6 iulie.

În 8 iulie, vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor putea fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie, va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevul din Focşani prins cu un memorator la bacalaureat avea în buzunare plicuri cu etnobotanice.
 Vizualizări articol: 447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevul din Focşani prins cu un memorator la bacalaureat avea în buzunare plicuri cu etnobotanice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei