Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iul 2012 - Anul XVII, nr. 153 (5058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Guvernul nu intervine în bătălia din Parlament şi nu va afecta independenţa CC

Miercuri, 4 Iulie 2012 (15:40:52)

Guvernul nu va interveni în bătălia politică dintre Preşedinţie şi Parlament şi nici nu va adopta vreo ordonanţă de urgenţă pentru schimbarea judecătorilor Curţii Constituţionale sau care să afecteze independenţa instituţională a Curţii, a declarat premierul Ponta în şedinţa de miercuri a Guvernului

El a arătat că Guvernul va asigura funcţionarea instituţiilor, în pofida încercărilor preşedintelui Traian Băsescu de a implica Guvernul în bătălia politică din Parlament, precizând că prin instituţii nu înţelege persoane, deoarece "persoanele se schimbă" fără să se întâmple nimic rău cu instituţiile.

"Există bătălii politice între preşedintele ţării şi Parlament sau în interiorul Parlamentului, dar Guvernul nu s-a implicat şi nici eu personal nu am fost ieri acolo, tocmai pentru a încerca să nu intervenim în ceea ce, până la urmă, sunt proceduri parlamentare. Am anunţat foarte clar că resping orice încercare a oricărei forţe politice, inclusiv din partea preşedintelui României, de a implica Guvernul într-un conflict parlamentar care nu ne priveşte. Ieri a fost o operaţiune politică de dezinformare atât a partenerilor noştri europeni, cât şi a opiniei publice faţă de o activitate-nu am înţeles dacă era a Parlamentului sau a Guvernului-de schimbare sau de limitare a independenţei judecătorilor de la Curtea Constituţională. Nu a existat şi nu va exista niciun fel de act normativ prin care să fie schimbaţi judecătorii de la Curte, există nişte prevederi constituţionale pe care le respectăm, şi nici vreo intenţie de a le afecta independenţa instituţională", a spus Ponta miniştrilor.

El a adăugat însă că, tocmai pentru a "risipi orice îndoieli" ale partenerilor europeni, ministrul Justiţiei va propune Guvernului ca orice fel de sesizări referitoare la persoana care ocupă o funcţie de judecător la Curtea Constituţională va fi retrasă pentru a nu genera interpretări, dar şi proiecte de "întărire" a bunei funcţionări a sistemului de justiţie.

"Am văzut o anumiă confuzie despre justiţie, care este altceva decât Curtea Constituţională, iar din partea Ministerului Justiţiei avem propuneri de întărire a bunei funcţionări a sistemului de justiţie, tocmai în ideea în care raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare este esenţial", a spus Ponta.

Conform unui comunicat al PSD remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, Victor Ponta i-a solicitat, în cadrul şedinţei Guvernului, ministrului Justiţiei, Titus Corlăţean, retragerea imediată a tuturor plângerilor formulate la ANI împotriva judecătorilor Curţii Constituţionale.

"Premierul doreşte ca, şi pe această cale, să dea un semnal ferm de respectare absolută a independenţei instituţiilor democratice, precum şi a integrităţii sistemului de justiţie din România. Curtea Constituţională este un pilon al statului de drept şi actuala majoritate parlamentară înţelege să respecte rolul sau şi semnificaţia sa, susţinând cu fermitate principiile statului de drept, precum şi angajamentele asumate de România în faţa instituţiilor internaţionale", se mai arată în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Guvernul nu intervine în bătălia din Parlament şi nu va afecta independenţa CC.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Guvernul nu intervine în bătălia din Parlament şi nu va afecta independenţa CC0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei