Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 apr 2012 - Anul XVII, nr. 80 (4985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ungureanu: Sper într-un interimat cât mai scurt la Mediu

Joi, 5 Aprilie 2012 (18:34:40)

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a venit, joi după-amiază, la Ministerul Mediului, unde şi-a preluat portofoliul pe care îl deţine ca interimar după demisia lui Laszlo Borbely, şi-a elogiat predecesorul şi a spus că îşi doreşte un interimat cât mai scurt.

"Sper să am un mandat cât mai scurt aici. Săptămâna viitoare sper că vom avea numele viitorului titular al portofoliului, şi lucrul acesta l-am transmis şi domnului Borbely, având în vedere calitatea sa de vicepreşedinte al UDMR", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Premierul a discutat mai mult de jumătate de oră cu ministrul demisionar Laszlo Borbely, dar şi cu şefii instituţiilor din subordinea Ministerului Mediului, care veniseră convocaţi de Borbely pentru a-şi lua rămas bun.

La finalul discuţiilor, premierul i-a mulţumit predecesorului său, amintind că se cunosc de foarte mulţi ani, şi a mărturisit că demisia lui Borbely este şi pentru el "un moment delicat".

Întrebat dacă în timpul interimatul - pe care, pentru buna funcţionare a ministerului şi pentru continuitate, şi-l doreşte scurt - va lua vreo decizie în cazul unor chestiuni importante privind proiectul Roşia Montană sau exploatarea gazelor de şist, premierul a răspuns că nu.

"Despre Roşia Montană, nu este cazul să discutăm acum", a spus Ungureanu, adăugând că în ceea ce priveşte exploatarea gazelor de şist, proiectele Chevron se află într-o fază incipientă - aceea de prospecţiuni, în care nu este nevoie de aviz de mediu.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a preluat mandatul de ministru al Mediului după ce Laszlo Borbely şi-a dat demisia, urmare a sesizării Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penală a lui.

Laszlo Borbely a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că şi-a dat demisia de la conducerea Ministerului Mediului, deşi nu are motiv, precizând că a transmis această decizie premierului, dar şi preşedintelui, cu care a avut o întâlnire.

Ministrul demisionar al Mediului a declarat că a aflat din presă de comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind solicitarea de declanşare a procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penală şi imediat a decis să demisioneze. Borbely a subliniat că refuză cu tărie orice fel de acuzaţie pe care o consideră nefondată şi că speră să îşi poată dovedi nevinovăţia.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretele prin care se ia act de demisia de la şefia Ministerului Mediului a lui Laszlo Borbely şi prin care funcţia este preluată, interimar, de premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penale faţă de Borbely Laszlo, deputat şi ministru al Mediului, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.

Procurorul general al României a înaintat, miercuri, ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, sesizarea procurorilor anticorupţie privindu-l pe Laszlo Borbely.

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei, Daniel Buda a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că solicitarea privind începerea urmăririi penale a lui Borbely va fi discutată în prima şedinţă a Comisiei, care va avea loc marţi, iar acesta a fost invitat să participe.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că Laszlo Borbely a dovedit, în urma demisiei din funcţia de ministru, că este un om "de caracter", care nu se ţine de funcţie şi pentru care onoarea este mai importantă decât funcţia din Executiv, adăugând că el are în continuare încredere în Borbely.

El a precizat că UDMR va găsi "foarte repede" un înlocuitor pentru Borbely la Ministerul Mediului.

"Probabil la începutul săptămânii viitoare vom nominaliza un nou ministru al Mediului şi mergem mai departe", a spus Kelemen Hunor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ungureanu: Sper într-un interimat cât mai scurt la Mediu.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ungureanu: Sper într-un interimat cât mai scurt la Mediu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei