Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 apr 2012 - Anul XVII, nr. 80 (4985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prin Ministerul Mediului

Proiect de punere îndiguire şi punere în valoare a râului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un proiect în valoare de zeci de milioane de euro, care îşi propune îndiguirea malurilor râului Suceava pe o distanţă de zece kilometri, stabilizarea celor două poduri, de la Iţcani şi de la Burdujeni, dar şi amenajarea unor zone de agrement pe marginea apei a fost prezentat marţi de primarul Sucevei, Ion Lungu, la Bucureşti, în faţa conducerii Ministerului Mediului.

Drept urmare, proiectul de regularizare a râului Suceava va fi inclus în masterplanul pentru amenajarea bazinului hidrografic al râului Siret, demarat recent, astfel încât banii pentru punerea în aplicare a proiectului ar putea fi alocaţi chiar din 2014.

Proiectul municipalităţii sucevene, intitulat “Întoarcerea oraşului către apă”, a fost prezentat ministrului Mediului, Laszlo Borbely, şi şefului Autorităţii Naţionale pentru Inundaţii şi Managementului Apelor (ANIMA), Dan Cârlan.

Ion Lungu a spus că titlul proiectului este justificat de intenţiile finale ale acestuia: “În mod normal, un oraş se construieşte de o parte şi de alta a unui râu, care trece prin mijlocul oraşului. La noi nu se întâmplă aşa, la Suceava este o situaţie specială având în vedere faptul că aici au fost două oraşe şi râul Suceava a fost graniţa între ele – Burdujeni şi Suceava. Vrem să punem în valoare râul Suceava, iar lucrul cel mai important este să putem face aceste amenajări hidrografice, în ideea de a consolida malurile, să se poată construi în acea zonă, fără a mai fi pericole de inundaţii”.

Titularul acestui proiect pentru care se solicită finanţare în perioada 2014 – 2020 va ANIMA, iar beneficiarul - Primăria Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de punere îndiguire şi punere în valoare a râului Suceava.
 Vizualizări articol: 820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Proiect de punere îndiguire şi punere în valoare a râului Suceava3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ORASUL INTRA LA APA trimis de
( 5 apr 2012, 12:20:52
My god,cand am vazut titlul “Întoarcerea oraşului către apă”,am zis ca se refera la Venetia.Cu ochii mintii am vazut plaje insorite pline de nisip fin (ca in filmul The beatch)si ape cristaline in care se scalda protipendada Europei.Am si vazut titluri in ziarele internationale"Suceava Noul Monte Carlo;Suceava ia locul Thailandei.
Apoi am deschis ochii si am vazut realitatea crunta.Ca orasul sa arate ca Venetia ar trebui instituit programul"Intoarcerea lui Vlad Tepes" .Asa cum arata orasul acuma ar merge programele"Orasul intra la apa" "Intoarcerea orasului in evul mediu"Intoarcerea orasului in mizerie""intoarcerea orasului spre groapa marianelor"
2.   GONDOLIERII CANTA trimis de
( 5 apr 2012, 12:53:11
Propun ca gondolierii care vor merge pe Canale Grande Suceava sa nu cante" O sole mio" ci sa cante melodii neaose cum ar fi:Hora mare cu strigaturi Trilisestii din Iaslovat La crasma cu poloboace .Pe poduri vor sta buciumitori care vor incanta turistii cu vibratia sufletului bucovinean.
3.   Sa vezi si sa nu crezi trimis de
( 5 apr 2012, 14:52:33
Ar trebui cumva valorificat riul Suceava prin indiguire si amenajarea unor zone de agrement ca in mun. Suceava astea lipsesc cu desavirsire. Vara, nu ai unde sa mergi decit la un strand rapanos plin de ciudati, cu preturi mari si dotari de  ☭ !
Cred ca asta e un vis electoral, sa vezi riul Suceava cam cum e Somesul prin Oradea sau Bega in Timisoara sau in multe alte orase din tara.
Cred ca nici nepotii nu prind asa ceva!
4.   Foarte bine... trimis de
( 5 apr 2012, 17:52:12
Foarte bine ales numele proiectului municipalitatii.Se simte geniul TANDEM-ULUI Lungu/Flutur in aceasta alegere.Este deja prea mult! Oamenii astia isi bat joc de noi.Putin balastru,doua trei banci vopsite-n gri,eventual sa "scrie" Flutur cu pesti pe luciul apei "Bine ati venit in Bucovina lacustra".Hocus-pocus, milioanele de euro au disparut ca din mainile unor scamatori.Pana una alta se prabusesc conductele de apa in rau.
5.   A INCEPUT BORDURIADA trimis de
( 6 apr 2012, 07:22:50
Tandemul Lungu flutur bate campii cu gratie.Primul cu "Intoarcerea orasului catre apa".Al doilea cu Autostrada Nord Sud.Si in timpul asta nu-s in stare sa asfalteze strazile si sa astupe gropile orasului.In schimb a inceput marea borduriada pe Calea Unirii.M-am saturat ca Symetrica sa schimbe bordurile si pavelele o data pe secunda.Nu mai suport.Cand nu am sa mai vad aceste lucruri atunci inseamna ca a disparut coruptia si sifonarea banului public.Doamne ajuta

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei