Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 apr 2012 - Anul XVII, nr. 80 (4985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Britanicul Lee Wilkins, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare şi eliberat din arest

Joi, 5 Aprilie 2012 (18:38:17)

Cetăţeanul britanic Lee Wilkins, fost manager la Vodafone România, judecat alături de alte persoane în dosarul fraudelor cu maşini în leasing, a fost condamnat de Tribunal Bucureşti la trei ani de închisoare cu suspendare şi eliberat din arest preventiv, după ce acesta şi-a recunoscut fapta.

Tribunalul Bucureşti a dictat primele condamnări în dosarul privind achiziţionarea în leasing a unor maşini, printre care un Porsche Cayenne, reclamate ulterior ca fiind furate, pentru încasarea despăgubirilor de la firma de asigurare.

Astfel, cetăţeanul britanic Lee Wilkins, fost manager la Vodafone România, a fost condamnat de instanţă la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Totodată, instanţa a dispus eliberarea din penitenciar a străinului, întrucât i-a suspendat pedeapsa.

Unul dintre avocaţii din dosar, Bogdan Bărbuceanu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Lee Wilkins, împreună cu alţi cinci inculpaţi din acest dosar, a decis la ultimul termen de judecată din acest proces să se prevaleze de articolul 320 indice 1, care vizează recunoaştearea integrală a acuzaţiilor procurorului de către inculpat, caz în care acuzatul se poate bucura de o pedeapsă mai blândă.

Pe lângă Wilking, au mai primit pedepse cu suspendarea executării pedepsei Radu Dornescu - trei ani de închisoare cu suspendare, Mihai Dumitru - patru ani de închisoare cu suspendare, Ioan Cătălin Moldoveanu - trei ani de închisoare cu suspendare, Siloiu Stan - patru ani de închisoare cu suspendare şi Răzvan Constantin Moldoveanu - trei ani de închisoare cu suspendare.

În cazul celor şase instanţa a stabilit termene de încercare de peste patru ani, vreme în care aceştia trebuie să respecteanumite condiţii şi au fost eliberaţi din penitenciar, săptămâna trecută, datorită pedepselor cu suspendarea executării.

La termenul de joi al procesului un alt inculpat, Gheorghe Silcă, a cerut instanţei să ia act că recunoaşte intergral faptele de care este acuzat pentru a dispune o eventuală condamnare cu suspendarea executării şi pentru a-l elibera din penitenciar.

Procurorul de şedinţă s-a opus acestei cereri, arătând că faza invocării acestei norme a trecut şi că la actualul moment procesual nu mai poate fi indicat articolul, iar instanţa urmează să decidă dacă va lua în considerare cererea acestui acuzat sau dacă va decide judecarea lui în regim normal, cu administrarea tuturor probelor acuzării şi apărării.

În acest fel inculpatul Silcă riscă să fie primească o pedeapsă mai grea decât ceilalţi coinculpaţi care eu acceptat recunoaşterea integrală a acuzaţiilor.

Lee Wilkins a fost deferit justiţiei în decembrie 2011, alături de alte persoane fiind acuzat de înşelăciune.

În dosarul privind maşinile luate în leasing, vândute ulterior şi declarate furate pentru încasarea asigurărilor au fost cercetaţi cetăţeanul britanic Lee Wilkins şi alte nouă persoane. În 6 octombrie 2011 au fost arestaţi preventiv în această cauză Lee Wilkins, Radu Dornescu, Mihai Dumitru, Marius Guşatu, Cristian Papaianopol, Cătălin Ioan Moldoveanu, Ionuţ Ilie, Gabriel Sandu, Stan Siloiu şi Răzvan Constantin Moldoveanu.

Anchetatorii arătau că membrii grupării reclamau în fals la poliţie furtul unor autovehicule, iar ulterior solicitau societăţilor de asigurare plata de despăgubiri conform poliţelor tip "casco" deţinute, în unele dintre cazuri chiar încasându-se contravaloarea poliţelor de asigurare. Totodată, autovehiculele în cauză erau încredinţate unor persoane care ieşeau din ţară şi le vindeau în alte state.

Preşedintele Astra Asigurări, Radu Mustăţea, declara, în 6 octombrie 2011, că furtul maşinii Porsche Cayenne, achiziţionată în leasing de Lee Wilkins, a fost declarat în octombrie 2010, investigaţia a durat două-trei luni, iar despăgubirea de 83.600 euro a fost dată Unicredit Leasing, nu cetăţeanului britanic.

Radu Mustăţea mai spunea la acea vreme că Lee Wilkins a mai fost despăgubit de cinci ori de către Astra Asigurări, pentru daune minore la autoturism, precizând că acestea au constat în reparaţia stricăciunilor. Preşedintele Astra Asigurări a adăugat că societatea s-a constituit parte civilă în procesul penal pentru a-şi recupera prejudiciul.

Astra Asigurări are calitatea de parte vătămată în dosarul privind maşinile luate în leasing, vândute ulterior şi declarate furate pentru încasarea asigurărilor şi este în drept să recupereze despăgubirile plătite de la autorii fraudelor, anunţa compania.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Britanicul Lee Wilkins, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare şi eliberat din arest.
 Vizualizări articol: 974 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Britanicul Lee Wilkins, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare şi eliberat din arest0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei