Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 apr 2012 - Anul XVII, nr. 80 (4985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Facilitate

Trei locuri de picnic şi grătare pentru locuitorii Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii municipiului Suceava vor avea la dispoziţie trei locuri în care vor putea ieşi la iarbă verde, la picnic sau la grătare, chiar din preajma zilei de 1 mai.

Astfel, deşi Legea picnicului a intrat în vigoare după aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2012, Primăria Suceava va pune la dispoziţia amatorilor de distracţie în natură o serie de locaţii potrivite.

Primul loc de picnicuri şi grătare ce va fi amenajat de municipalitatea suceveană este cel al viitoarei zone de agrement din apropierea Casei de Oaspeţi.

Terenul obţinut de municipalitate în spatele fostei Uzine electrice va fi curăţat şi amenajat pentru aprinderea grătarelor şi dotat cu utilităţile necesare.

Municipalitatea va asigura şi paza acestei zone, care va fi pusă la dispoziţia sucevenilor în preajma zilei de 1 mai.

În plus, conducerea Primăriei Suceava ia în calcul amenajarea altor două locaţii de petrecere a timpului la “iarbă verde”  din cartierul George Enescu (lângă Biserica Sfânta Vineri) şi la cea de la capătul Aleii Dumbrăvii, din Burdujeni.

„Anul viitor, sperăm să le amenajăm mai bine, astfel încât oamenii să poată merge la iarbă verde fără riscul de a fi amendaţi”, a spus Ion Lungu, precizând că anul acesta se va face cât de mult se va putea, deşi nu există bani prevăzuţi în buget pentru aceste investiţii.

Legea nr. 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic prevede că petrecerea timpului liber la iarbă verde poate fi organizată doar în locurile special amenajate sau indicate de administraţiile publice locale sau de alţi deţinători de astfel de spaţii, precum direcţii silvice sau operatori privaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei locuri de picnic şi grătare pentru locuitorii Sucevei.
 Vizualizări articol: 2163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
Trei locuri de picnic şi grătare pentru locuitorii Sucevei3.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai analizati trimis de
( 5 apr 2012, 12:06:39
Nenea primarul, mai analizati in legatura cu locul de gratere amenajat in capatul aleii Dumbravii!
Oamenii nu se vor duce acolo deoarece vor fi asaltati de toate ciorile din blocul tiganesc plus ca drumul ala este aproape impracticabil!
2.   Comentariu trimis de
( 5 apr 2012, 16:15:55
De ce nu se amenajeaza in spatele statiunii, unde e iazul? Daca s-ar face curat acolo , s-ar asfalta si s-ar curataiazul siprin prejmuimi ar fi frumos de picnic.
3.   INTREBARI.... trimis de
( 5 apr 2012, 16:55:31
1. Ce inseamna 'amenajat 'pt primarie? Auzeam pe la stiri ca undeva prin tara s-au pus asa aiurea niste buncare pt gunoi, cateva "bude' mizere ,niste gratare comune, ceva banci, pt cetatani , la margine de padure , pe care bineinteles le-au furat s-au le-au vandalizat tiganii! Cine sa le pazeasca ,domnule? Astia vin si taie copaci din padure si nu-i prinde nimeni,si-or fi mai ageri (paznicii) cand e vorba de gratare si buncare ? Ne credeti prosti ! 2De ce primaria sa aleaga locurile? Si nu cetareanul? Locurile sunt deja bine cunoscute! Lasa-l domnule pe cetatean in pace ! Asta e "dramul 'lui de fericire care i-a mai ramas? Si aici v-ati bagat! Nimeni nu te impiedica( pe tine primarie) sa formezi o echipa cu ajutorul careia sa verifci comportamentul cetateanului ! Pune domnule amenzi usturatoare daca lasa deseuri de orice fel, foc aprins,distruge natura etc.Cateva camere video ,cativa agenti ,cu aprate video ,binoclu etc si-ti faci bugetul la amenzi pe tot anul ... M-ati dezamagit! De ce sa sufere cetatenii cinstiti cei care iubesc natura si intra in ea ca intr-un 'templu" Eu am vazut multi cetateni care vin cu saci menajeri si strang totul , nu lasa deseuri, foc aprins etc. Deja vad ce alegeri minunate ati facut? Nici nu ma mira? Mii de suceveni dornici de iarba verde si natura inghesuiti in trei "stane" cu mirosuri de fecale si urina ...de la wc eco sau nu ... La Sf Vineri e spatiu f mic - nu stiati?; la Aleea Dumbravii e naspa rau( e dupa chipul si asemanarea celui care l-a ales- cred) iar cel din apropiere Casei de oaspeti e tot naspa ... Multumim pt grija pe care o aveti fata de cetateni! Sa-i stea in gat 'legea picnicului' celui care a propus-o! M-ai bine propunea o lege sa apere padurea ,luncile ,copacii de pe marginea soselei ,lizierele etc de hotii de lemne! Trebuie puse si amenzi celor care lasa deseuri...dar si aici e deja o problema... Vedeti la stiri cum sunt poluate apele si solul de ditamai societatile - si 'ciucIu' masuri!
4.   Pentru doamna trimis de
( 5 apr 2012, 19:19:24
ai perfecta dreptate ok

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei