Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 apr 2012 - Anul XVII, nr. 80 (4985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orban: Pentru proiectele cu fonduri care nu pot fi implementate până în 2015 se va retrage finanţare

Joi, 5 Aprilie 2012 (16:56:29)

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, joi, că va fi făcută o evaluare a implementării pentru fiecare proiect finanţat din fonduri europene, iar pentru cele care nu pot fi implementate până în anul 2015 se va retrage finanţarea.

Ministrul a declarat că cele mai mari probleme sunt în zona de implementare a proiectelor.

"Deşi rata de contractare este în momentul de faţă de aproape 70% şi sunt unele programe operaţionale unde rata de contractare se apropie de sută la sută, va veni momentul, foarte probabil deja începând cu acest an, în care pe baza unei evaluări făcute pe fiecare proiect în desfăşurare, pentru proiecte cu întârziere să se decidă retragerea finanţării. Şi este sigur că aşa se va întâmpla", a spus Orban.

Ministrul a adăugat că în momentul de faţă există "o serie întreagă de proiecte care nu mai au nicio şansă să fie realizate până la sfârşitul intervalului în care pot fi implementate aceste proiecte, mai precis până la sfârşitul lui 2015 şi probabil pentru o serie întreagă de proiecte din care unele majore se vor retrage integral finanţările, sau se va încerca să se meargă pe opţiunea de a finanţa pe două perioade diferite de finanţare", a spus ministrul.

Leonard Orban a spus însă că, "odată cu retragerea finanţărilor, vor fi fonduri importante care vor fi din nou disponibile pentru anumite zone".

Ulterior, ministrul Leonard Orban a spus că speră ca această evaluare să fie făcută până la sfârşitul acestui an. "Evaluarea o va face fiecare minister în parte", a mai spus ministrul.

El a mai explicat, răspunzând unei întrebări, că deciziile vor fi luate după alegerile locale, dar că este vorba despre un proces total obiectiv care nu are nicio legătură cu desfăşurarea alegerilor locale.

"Este pur şi simplu un proces în baza căruia România doreşte să evite pierderea de fonduri europene pe anumite proiecte şi să le orienteze. N-are nimic de-a face cu alegerile locale", a spus el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban: Pentru proiectele cu fonduri care nu pot fi implementate până în 2015 se va retrage finanţare.
 Vizualizări articol: 410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orban: Pentru proiectele cu fonduri care nu pot fi implementate până în 2015 se va retrage finanţare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei