Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 apr 2012 - Anul XVII, nr. 80 (4985)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAI: Alegătorii care au viză de flotant de cel puţin trei luni votează în localitatea de domiciliu

Joi, 5 Aprilie 2012 (18:40:17)

Persoanele cu drept de vot care şi-au stabilit reşedinţa într-o altă unitate administrativ-teritorială cu cel puţin trei luni înaintea datei alegerilor îşi pot exercita dreptul de vot în unitatea administrativ-teritorială respectivă, se arată într-un comunicat al MAI remis, joi, MEDIAFAX.

Precizarea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) vine, pentru o corectă informare a opiniei publice, dupã ce în presă au fost prezentate "unele aspecte (...) cu privire la obţinerea vizelor de flotant în scopuri electorale", spun reprezentanţii instituţiei.

Potrivit Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), persoanele care au solicitat viză de flotant cu cel puţin trei luni înaintea alegerilor locale vor putea vota în localitatea în care şi-au stabilit noul domiciliu, conform Legii nr. 67 din 25 martie 2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.

"Ministrul Administraţiei şi Internelor a cerut factorilor de decizie de la nivel teritorial verificarea cu responsabilitate a modului în care sunt puse în aplicare procedurile legale pentru stabilirea reşedinţei", se mai arată în comunicat.

MEDIAFAX a relatat, la 1 martie, că mai mulţi constănţeni au cerut la Serviciul de Evidenţă a Persoanei viză de flotant în comuna mehedinţeană Salcia pe motiv că vor lucra la o firmă de construcţii ce se va înfiinţa în zonă, un primar PDL acuzând că aceştia ar fi fost aduşi de un viitor candidat social-democrat la alegerile locale.

Potrivit referentului Dragoş Rapcea, din cadrul Serviciului public local de evidenţa persoanei Gârla Mare, de care aparţine comuna Salcia, în 29 februarie un număr de 13 cetăţeni din Constanţa au depus actele pentru obţinerea vizei de flotant în comuna Salcia pentru o perioadă de un an.

"Au venit în jur de 13-14 persoane din Constanţa, vor viză de reşedinţă în comuna Salcia. Le vom acorda viza, dar vom cerceta cazurile" , a spus Rapcea.

Primarul PDL al comunei Gârla Mare, Dumitru Baicu, a declarat că cetăţenii au fost aduşi de Adel Sava, fostul viceprimar PNL al comunei Salcia şi viitor candidat la Primăria comunei Salcia din partea Partidului Social Democrat.

"Ne-am confruntat cu o situaţie cu care nu ne aşteptam. Sunt cetăţeni din Constanţa veniţi pentru a pune viza pe comuna Salcia, aduşi de Adel Sava pentru alegerile din iunie. Din discuţiile avute cu jurişti, am înţeles că s-ar putea vota şi cu viza de flotant în comuna respectivă, unde este arondată această viză", a spus Baicu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAI: Alegătorii care au viză de flotant de cel puţin trei luni votează în localitatea de domiciliu.
 Vizualizări articol: 1006 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAI: Alegătorii care au viză de flotant de cel puţin trei luni votează în localitatea de domiciliu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei