Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 apr 2012 - Anul XVII, nr. 79 (4984)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şeful ANPC despre unele produse "tradiţionale": Nu ţin minte ca bunica să fi produs vreodată parizer

Miercuri, 4 Aprilie 2012 (14:49:49)

Mulţi producători sau comercianţi introduc pe piaţă produse cu denumiri care induc ideea falsă că ar fi tradiţionale, a declarat şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu, adăugând că nu-şi aminteşte "ca bunica să producă vreodată parizer".

"De foarte multe ori, din dorinţa de a se introduce pe piaţă unele produse tradiţionale, producătorul sau comerciantul vine cu tot felul de idei, iar prin denumirea pe care o dă produsului respectiv încearcă să inducă la consumator ideea că acel produs este unul tradiţional, ori un produs tradiţional nu este acela căruia operatorul care-l produce îi spune «parizer ca la bunica». Eu nu ţin minte ca bunica să producă vreodată parizer", a declarat miercuri Cerbulescu, la Mediafax Talks about Competition.

El a arătat că dacă în România există peste 4.000 de produse tradiţionale autorizate, la nivelul Uniunii Europene numărul acestora se ridică la doar 800.

Şeful ANPC a afirmat că autoritatea are în această perioadă acţiuni de control pe segmentul produselor de post sau specifice Paştelui, iar amenzile vor fi "destul de consistente".

Referindu-se la carnea de miel, care va fi căutată în perioada Paştelui, Cerbulescu a atenţionat consumatorii să fie atenţi de unde fac cumpărături şi dacă produsul este controlat sanitar şi veterinar.

"Să fie foarte atenţi şi la cum se prezintă această carne pentru că ea trebuie să fie de o suprafaţă roşiatică, roz, şi să nu fie lipicioasă", a mai spus Cerbulescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful ANPC despre unele produse "tradiţionale": Nu ţin minte ca bunica să fi produs vreodată parizer.
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeful ANPC despre unele produse "tradiţionale": Nu ţin minte ca bunica să fi produs vreodată parizer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei