Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mar 2012 - Anul XVII, nr. 66 (4971)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

USL asigură cvorumul la şedinţa plenului Camerei în care se votează în cazul Boldea

Marţi, 20 Martie 2012 (14:37:10)

USL asigură cvorumul la şedinţa plenului Camerei în care se votează în cazul Boldea, fiind prezenţi trei deputaţi ai Uniunii, a declarat, marţi, la Parlament, preşedintele PSD, Victor Ponta.

El a precizat că în sala de plen sunt prezenţi 161 de reprezentanţi ai puterii, şi ar trebui să fie 164.

Asfel, Ponta a spus că se afla la partid când a început şedinţa plenului şi a fost sunt de către liderii de grup ai PSD şi PNL, Mircea Duşa şi Călin Popescu Tăriceanu, care i-au spus că puterea nu are destui parlamentari în plen pentru cvorum.

Prin urmare, Ponta, împreună cu Duşa şi cu Tăriceanu au venit la plen.

Liderul PSD a precizat dacă în timpul şedinţei vor sosi încă trei deputaţi ai puterii, cei de la opoziţie vor pleca din şedinţă.

În caz contrar, a precizat Ponta, opoziţia va asigura cvorumul şi votul pentru ridicarea imunităţii lui Boldea, întrucât este important să fie dat semnalul că Parlamentul nu blochează Justiţia.

Ponta a subliniat că nu este vorba despre o întrerupere a protestului parlamentar al opoziţiei.

La ora transmiterii acestei ştiri, în plenul Camerei are loc prezentarea raportului Comisiei juridice care a avizat favorabil ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Boldea, după care parlamentarii se vor pronunţa, pe rând, prin vot secret referitor la încuviinţarea percheziţiei, reţinerii şi respectiv a arestării lui Boldea.

Deputaţii au decis, marţi, să dea trei voturi distincte în cazul cererii de ridicare a imunităţii parlamentare a deputatului Mihail Boldea, adică pentru percheziţionarea, reţinerea şi respectiv pentru arestarea preventivă a acestuia.

Liderii grupurilor parlamentare ale PDL şi UNPR din Camera Deputaţilor au anunţat în plen că vor vota în favoarea solicitării de ridicare a imunităţii parlamentare a lui Boldea. UDMR şi grupul minorităţilor naţionale nu au precizat, în plen, cum vor vota deputaţii acestora în cazul lui Boldea.

Cererea ministrului Justiţiei privind ridicarea imunităţii parlamentare a deputatul Mihail Boldea urmează să fie votată, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, pentru adoptarea acesteia fiind necesare voturile a jumătate plus unul din numărul parlamentarilor prezenţi, a declarat Nicolae Mircovici.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Galaţi au solicitat procurorului general al României, Codruţa Kovesi, să facă demersurile necesare pentru obţinerea avizului în vederea formulării cererii de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare a deputatului Mihail Boldea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL asigură cvorumul la şedinţa plenului Camerei în care se votează în cazul Boldea.
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USL asigură cvorumul la şedinţa plenului Camerei în care se votează în cazul Boldea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei