Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mar 2012 - Anul XVII, nr. 66 (4971)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cepoi:Sistemul de asigurări de sănătate să fie public-privat, oricine să-şi poată alege asigurătorul

Marţi, 20 Martie 2012 (18:03:05)

Sistemul de asigurări de sănătate trebuie să fie mixt, public-privat, astfel încât orice persoană să-şi poată alege asigurătorul atât pentru pachetul de bază, cât şi pentru asigurarea opţională sau suplimentară, a declarat, marţi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Vasile Cepoi.

"Prin noua lege vrem să stabilim care va fi raportul dintre răspunderea individului şi cea a statului pentru sănătate. Primul capitol, cel mai important pe care îl avem în vedere pentru finalizare, este cel care se referă la stabilirea modului de organizare a asigurărilor de sănătate. Termenul pe care ni l-am propus pentru finalizarea capitolului este jumătatea lunii aprilie", a spus Vasile Cepoi.

Secretarul de stat a precizat că la acest capitol Ministerul Sănătăţii va ţine seama de concluziile care s-au desprins din dialogul pe care l-a avut la întâlnirile cu specialiştii.

"Principala concluzie este că se doreşte un sistem de asigurări mixt, public-privat, în care individul să aibă posibilitatea de a alege asigurătorul atât pentru pachetul de bază, cât şi pentru asigurarea opţională sau suplimentară. Asigurarea principiului solidarităţii se poate respecta exclusiv prin menţinerea obligativităţii asigurărilor de sănătate, dar este necesar ca statul să intervină financiar pentru acoperirea costurilor cu serviciile medicale şi medicamente pentru categoriile de persoane pe care îşi asumă constituţional că le sprijină", a mai spus Cepoi.

Potrivit secretarului de stat, pentru a putea dezvolta un sistem de asigurări opţionale sau suplimentare este nevoie un sistem stimulativ de deduceri fiscale, atât pentru persoane cât şi pentru companii, a cheltuielilor cu aceste poliţe. De asemenea, este nevoie de o etapizare a măsurilor care să crească nevoia cetăţenilor pentru asemenea asigurări.

Pentru a putea gestiona şi asigura echidistanţă între asigurările publice şi private este nevoie ca linia decizională să aparţină Ministerului Sănătăţii, a mai spus Cepoi.

Potrivit secretarului de stat, prima rundă de consultări cu privire la elaborarea noului proiect al legii sănătăţii s-a încheiat.

"Am avut peste 30 întâlniri şi discuţii cu asociaţii profesionale, asociaţii de pacienţi, reprezentanţi ai spitalelor, reprezentanţi ai societăţii civile, organizaţii sindicale, partide politice, Academia de Ştiinţe Medicale. Deja avem structurat materialul pentru demararea elaborării proiectului, care sperăm să fie gata în iunie", a conchis Cepoi.

Ministerul Sănătăţii a început în 26 ianuarie discuţiile pentru elaborarea unui nou proiect al legii sănătăţii, după ce proiectul lansat în dezbatere publică la sfârşitul anului trecut, care a dus la demisia subsecretarului de stat Raed Arafat şi ulterior la proteste de stradă, a fost retras, la cererea preşedintelui Traian Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cepoi:Sistemul de asigurări de sănătate să fie public-privat, oricine să-şi poată alege asigurătorul.
 Vizualizări articol: 466 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cepoi:Sistemul de asigurări de sănătate să fie public-privat, oricine să-şi poată alege asigurătorul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei