Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mar 2012 - Anul XVII, nr. 66 (4971)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dascălu înlocuit la Departamentul de ordine publică MAI cu Tobă, fost şef al Poliţiei Române

Marţi, 20 Martie 2012 (13:48:18)

Ioan Dascălu a fost eliberat din funcţia de şef al Departamentului de ordine şi siguranţă publică din MAI, prin decizie a premierului Mihai Răzvan Ungureanu, iar postul a fost preluat de Petre Tobă, până în prezent secretar general adjunct în minister, fost şef al Poliţiei Române.

Prin decizii semnate de şeful Guvernului şi la propunerea ministrului Administraţiei şi Internelor (MAI) transmisă luni, 19 martie, la Palatul Victoria, Ioan Dascălu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat şi şef al Departamentului de ordine şi siguranţă publică din minister.

Premierul a dispus totodată ca Petre Gheorghe Tobă, până în prezent secretar general adjunct în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să preia conducerea acestui departament. Numirea în funcţie a fost decisă tot la propunerea ministrului de resort.

Petre Tobă, chestor principal de poliţie, a fost demis în noiembrie 2010 de la conducerea Poliţiei Române, tot atunci fiind eliberat şi Dan Valentin Fătuloiu de la şefia Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică. În locul lor au fost numiţi atunci, prin decizie a premierului Emil Boc, Liviu Popa, la Poliţia Română, şi Ioan Dascălu, la Departamentul ordine şi siguranţă publică din MAI.

La acel moment, numele lui Dan Valentin Fătuloiu a fost legat de cel mai mare scandal de corupţie din Poliţie. Fătuloiu, alături de fiul său, Alexandru (administrator a şase firme-n.r.), l-a denunţat atunci pe omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu că a vrut să-l mituiască, în schimbul rezolvării favorabile a celor 48 de dosare penale în care omul de afaceri este cercetat. Valoarea mitei se ridică la un milion de euro.

Direcţia Naţională Anticorupţie a organizat, în 19 noiembrie, un flagrant delict în cazul omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, care a avut loc în parcarea de lângă Ministerul de Interne.

Chestorul general Dan Valentin Fătuloiu spunea, după organizarea flagrantului delict, că el crede că a fost "trădat" de poliţiştii de la Economic, după ce le-a cerut acestora analizarea dosarelor în care Chelu era cercetat.

Ministrul de Interne de la acel moment, Traian Igaş, a dispus însă şi demiterea lui Fătuloiu, cerându-i să spună public cine sunt cei care au contribuit la scurgerea de informaţii din Ministerul de Interne şi să ajute la prinderea lor.

Ioan Dascălu declara, după anunţul numirii lui ca secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, că activitatea sa vizează îmbunătăţirea imaginii MAI şi, implicit, a Poliţiei Române, precum şi reformarea, restructurarea şi reorganizarea ministerului.

Schimbarea dispusă de premierul Ungureanu la nivel MAI este decisă în contextul în care Viorel Vasile a fost schimbat recent de la conducerea Poliţiei Capitalei, pe fondul atacului armat de la coaforul din Dorobanţi, în care poliţişti de la Secţia 14 sunt cercetaţi disciplinar pentru că nu ar fi soluţionat cu celeritate plângerea făcută de soţia lui Gheorghe Vlădan.

În urmă cu două săptămâni, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa, a declarat că încă din luna ianuarie i-a prezentat fostului ministru Traian Igaş rezultatele raportului de control la Poliţia Capitalei, iar acesta i-a cerut să prezine raportul şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din MAI.

Liviu Popa a spus că şi-a însuşit această solicitare, iar acum a prezentat acest raport şi actualului ministru, Gabriel Berca.

Şeful Poliţiei Române a precizat că nu este vorba despre o decizie de destituire a lui Viorel Vasile, ci despre o decizie de retragere a împuternicirii acestuia la conducerea Poliţiei Capitalei, pe care ministrul Gabriel Berca a luat-o după ce a studiat raportul făcut în urma controlului care a avut loc la sfârşitul anului trecut la Poliţia Capitalei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dascălu înlocuit la Departamentul de ordine publică MAI cu Tobă, fost şef al Poliţiei Române.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dascălu înlocuit la Departamentul de ordine publică MAI cu Tobă, fost şef al Poliţiei Române0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei