Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mar 2012 - Anul XVII, nr. 66 (4971)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nereguli

Peste o sută de kilograme de carne alterată, identificată în ultima săptămână în magazinele din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În decurs de numai o săptămână, comisarii pentru protecţia consumatorilor din Suceava au identificat în magazinele alimentare din judeţ sute de kilograme de carne alterată sau cu alte abateri care prezintă pericole pentru consumatori.

Şefa Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava (CJPC), Elena Oanea, a declarat că „în această perioadă dorim să atragem atenţia consumatorilor să fie foarte atenţi când cumpără produse de provenienţă animală”. Având în vedere că este perioada postului, produsele de origine animală se vând mai greu şi din această cauză există riscul ca ele să nu mai fie conforme. Elena Oanea a declarat că „într-o singură săptămână CJPC Suceava a identificat la comercializare mai bine de 500 kg de carne cu abateri. La Real Suceava s-au identificat la comercializare pulpe inferioare de curcan refrigerate, cu modificări organoleptice evidente, precum miros modificat, de putred, greu de suportat, deşi se încadrau în data limită de consum”.

La un magazin mixt din Rădăuţi (Trade Axxa M&G Group SRL) se comercializau sferturi posterioare pui cu piele, importator Carnicom Antefrig Ilfov şi distribuite de SC Medasimpex SRL Dumbrava Roşie, judeţul Neamţ, care prezentau „arsuri” de la congelare (aspect de ars, culoare albă, aspect de uscat) în proporţie de 100%. Comisarul-şef Elena Oanea a mai spus că „în alte situaţii lipseau etichetele sau acestea erau ilizibile, astfel încât produsele sunt nesigure, deoarece nu le putem cunoaşte caracteristicile şi, ce e mai important, data limită de consum”.

În urma controalelor s-au oprit definitiv de la comercializare 120 de kilograme de produse, restul fiind oprite temporar până la remedierea deficienţelor, deficienţe care nu pun în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de kilograme de carne alterată, identificată în ultima săptămână în magazinele din judeţ.
 Vizualizări articol: 895 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Peste o sută de kilograme de carne alterată, identificată în ultima săptămână în magazinele din judeţ5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei