Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 mar 2012 - Anul XVII, nr. 66 (4971)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cepoi: Vom reduce durata medie de spitalizare pentru unele boli şi costurile pe caz rezolvat

Marţi, 20 Martie 2012 (17:17:54)

Ministerul Sănătăţii va reduce durata medie de spitalizare pentru unele boli şi valoarea costurilor pe caz rezolvat, evaluarea cheltuielilor din spitale fiind făcută la recomandarea experţilor de la institutul britanic NICE, a declarat, marţi, secretarul de stat Vasile Cepoi.

"Este vorba despre reducerea duratelor medii de spitalizare pentru anumite afecţiuni, ca de exemplu cazuri de chiuretaj de diagnostic sau histeroscopie de diagnostic, dezvoltarea aşa-numitelor stenturi farmacoactive în anumite condiţii specifice, cunoaşterea costurilor reale din sistemul spitalicesc şi reevaluarea şi adaptarea DRG în conformitate cu costurile reale din unităţile sanitare", a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.

Raportul NICE vorbeşte despre creşterea eficienţei asistenţei medicale de spital, ceea ce înseamnă utilizarea eficientă a tuturor resurselor din unităţile sanitare, respectiv cele umane, financiare şi materiale, a precizat Vasile Cepoi.

Secretarul de stat a adăugat că valoarea costurilor pe caz rezolvat (DRG) va fi realizată de Şcoala Naţională de Sănătate Publică şi Management Sanitar, pe baza costurilor reale din România.

Vasile Cepoi a mai spus că până acum România a utilizat modele de DRG din Statele Unite ale Americii şi Australia, dar este nevoie de un sistem care să aibă la bază costurile reale din sistem.

Secretarul de stat a explicat că ar fi vrut să reorganizeze o secţie de dermatologie din Iaşi, dar a văzut că nu se poate întrucât aceasta susţinea secţia de chirurgie şi aproape toată unitatea sanitară.

Noua lege a sănătăţii va aduce şi ea unele modificări în sistemul spitalicesc, după ce unităţile sanitare ar deveni fundaţii sau instituţii publice autofinanţate, a mai spus Cepoi.

Raportul institutului britanic NICE a fost realizat la cererea Ministerului Sănătăţii, în cadrul unui proiect al Băncii Mondiale. Cercetarea a costat aproximativ 89.000 de euro şi a vizat evaluarea tehnologiilor medicale, adică un raportul cost-eficienţă al unor tratamente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cepoi: Vom reduce durata medie de spitalizare pentru unele boli şi costurile pe caz rezolvat.
 Vizualizări articol: 537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cepoi: Vom reduce durata medie de spitalizare pentru unele boli şi costurile pe caz rezolvat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei