Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 mar 2012 - Anul XVII, nr. 60 (4965)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul analizează dacă mai este oportun să listeze la bursă pachetul de 9,84% din acţiunile Petrom

Marţi, 13 Martie 2012 (19:07:49)

Guvernul analizează oportunitatea listării pe bursă a pachetului de 9,84% din acţiunile Petrom (SNP), fără ca la acest moment să fi renunţat la o astfel de operaţiune, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

"Este o întreagă discuţie legată de oportunitatea listării în continuare a Petrom. Nu este o idee care a dispărut, este în continuare o opţiune validă", a spus oficialul guvernamental.

Întrebat dacă Petrom a fost scoasă de pe lista companiilor la care vor fi vândute pachete minoritare de acţiuni, convenită cu Fondul Monetar Internaţional, purtătorul de cuvânt a răspuns că această companie nu a fost niciodată pe o astfel de listă.

Oferta de vânzare la bursă a 9,84% din acţiunile OMV Petrom, derulată în iulie anul trecut, a eşuat deoarece investitorii au subscris mai puţin de 80% din titluri şi ar trebui reluată în acest an, conform declaraţiilor oficiale.

OMV Petrom este cea mai mare companie românească listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu o capitalizare de 18,012 miliarde lei (4,282 miliarde euro).

Compania este controlată de grupul OMV, care deţine 51,01% din acţiuni, în timp ce statul român are prin Ministerul Economiei 20,64% din titluri. În acţionariat se mai regăseşte Fondul Proprietatea, cu o participaţie de 20,11%, BERD cu 2,03%, iar restul titlurilor sunt listate la bursă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul analizează dacă mai este oportun să listeze la bursă pachetul de 9,84% din acţiunile Petrom.
 Vizualizări articol: 690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul analizează dacă mai este oportun să listeze la bursă pachetul de 9,84% din acţiunile Petrom0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei