Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 mar 2012 - Anul XVII, nr. 60 (4965)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

AmCham: Reducerea contribuţiilor sociale ar conduce la creşterea competitivităţii României

Marţi, 13 Martie 2012 (16:15:43)

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) susţine reducerea cu 3-5% a contribuţiilor sociale, atât pentru angajaţi, cât şi pentru angajatori, considerând că este o măsură benefică pentru competitivitatea economiei româneşti.

Scăderea contribuţiilor sociale este una dintre principalele recomandări făcute autorităţilor de către mediul de afaceri, iar AmCham România încurajează implementarea acestei măsuri cât mai curând posibil, se arată într-un comunicat al uneia dintre cele mai mari organizaţii de investitori străini din România.

Potrivit AmCham, ajustarea contribuţiilor sociale cu 3-5% va avea un impact pozitiv asupra bugetului de stat, generând atât creşterea conformării voluntare, cât şi diminuarea pieţei negre şi gri a muncii. În plus, reducându-se povara fiscală suportată de către angajator, scăderea contribuţiilor sociale va fi transpusă în crearea de noi locuri de muncă şi, implicit, în rate mai mici ale şomajului.

"În numele membrilor săi, AmCham România consideră că reducerea contribuţiilor este un pas important înainte, mai ales în contextul economic solicitant cu care ne confruntăm. Investitorii locali şi străini au nevoie de noi măsuri concrete luate de Guvern pentru impulsionarea economiei. Prin reducerea contribuţiilor sociale, atât angajatorii cât şi angajaţii vor beneficia de niveluri de taxare mai mici, ceea ce va duce la o creştere a veniturilor nete. Acestea constituie premise importante pentru stimularea consumului", a declarat Alexandra Gătej, preşedinte al AmCham România.

Ea a adăugat că un nivel ridicat al consumului oferă un puternic impuls economiei, cu implicaţii considerabile pentru piaţa muncii şi asupra veniturilor la bugetul de stat.

"Şi bineînţeles, toate aceste elemente se vor reflecta într-un nivel superior al competitivităţii. Îmbunătăţirea competitivităţii României reprezintă o prioritate pentru AmCham România, iar reducerea contribuţiilor sociale va contribui în mod decisiv la o mai bună poziţionare a ţării noastre în analiza comparativă pe care companiile o efectuează atunci când iau decizii privind investiţiile. Nu în ultimul rând, avem convingerea că această masură va contribui la menţinerea investitorilor în ţară, evitându-se astfel relocările", a mai spus Gătej.

AmCham România, fondată în 1993 de investitorii americani în România, are peste 300 de membri companii internaţionale şi locale, precum şi organizaţii non-guvernamentale.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, că, în opinia sa, nu este momentul pentru reducerea CAS, pentru că această măsură, deşi îndreptăţită, ar reduce deficitul la fondul de pensii.

Cu două zile înainte, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că Guvernul analizează o posibilă reducere a contribuţiilor de asigurări sociale într-o marjă cuprinsă între 3-5%, "sigur pentru angajaţi, poate şi pentru angajatori", dacă situaţia economică internă şi externă va favoriza aplicarea unei astfel de măsuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AmCham: Reducerea contribuţiilor sociale ar conduce la creşterea competitivităţii României.
 Vizualizări articol: 387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AmCham: Reducerea contribuţiilor sociale ar conduce la creşterea competitivităţii României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei