Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 mar 2012 - Anul XVII, nr. 60 (4965)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adomniţei: Chestiunea cu linia maghiară nu e atât de simplă. Va urma rezidenţiatul în limba maghiară

Marţi, 13 Martie 2012 (17:54:53)

Deputatul liberal Cristian Adomniţei, fost ministru al Educaţiei, susţine că înfiinţarea liniei maghiare la UMF Târgu Mureş va fi urmată de organizarea rezidenţiatului în limba maghiară, opinând că peste zece ani niciun român nu se va mai putea angaja ca medic la spitalul din Sfântu Gheorghe.

Cristian Adomniţei a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că înfiinţarea liniei maghiare la UMF Târgu Mureş va avea drept consecinţă organizarea peste şase ani a unui rezidenţiat în limba maghiară.

"Chestiunea cu linia maghiară nu e atât de simplă precum pare. Va urma rezidenţiatul în limba maghiară, ce va fi organizat peste şase ani. Asta pentru că tinerii respectivi nu vor putea susţine rezidenţiatul cu ceilalţi, atât timp cât pe tot parcursul studiilor învaţă doar în maghiară. E o realitate de care trebuie să ţinem cont", a spus Cristian Adomniţei.

Liberalul a mai afirmat că asta înseamnă un rezidenţiat cu locuri separate pentru maghiari, ceea ce în final va duce la segregare.

"Credeţi că peste zece ani se va mai putea angaja un român ca medic la spitalul din Sfântul Gheorghe? Este exact locul unde ne duce trădarea de acum a PDL", a declarat Adomniţei.

Fostul ministru al Educaţiei a adaugat că UDMR este interesată de înfiinţarea unei facultăţi în limbă maghiară, pentru a avea învăţământ în maghiară "de la grădiniţă până la studiile post-universitare".

Luni, liberalul Cristian Adomniţei a anunţat că USL va depune moţiune de cenzură dacă Guvernul Ungureanu adoptă HG privind înfiinţarea liniei în limba maghiară la UMF Târgu Mureş.

UMF Târgu Mureş va avea linii cu predare în limba maghiară la specializările Medicină, Farmacie şi Asistenţă medicală generală, pentru 325 de studenţi, şi în engleză la Medicină, pentru 50 de studenţi, potrivit proiectului HG pus marţi în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educaţiei.

După ce actul normativ va fi publicat în Monitorul Oficial, UMF Târgu Mureş va începe procedurile administrative pentru organizarea alegerilor şi numirea persoanelor care să coordoneze din punct de vedere administrativ facultatea, astfel încât să fie asigurată desfăşurarea în cele mai bune condiţii a procesului educativ la începutul anului universitar 2012-2013, se mai arată în nota de fundamentare.

Guvernul va aplica o soluţie tehnică de înfiinţare a liniei maghiare de învăţământ la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, astfel încât studenţii să nu aibă nimic de reproşat faţă de modul de rezolvare a acestei probleme, a declarat, marţi, premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adomniţei: Chestiunea cu linia maghiară nu e atât de simplă. Va urma rezidenţiatul în limba maghiară.
 Vizualizări articol: 533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adomniţei: Chestiunea cu linia maghiară nu e atât de simplă. Va urma rezidenţiatul în limba maghiară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei