Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 mar 2012 - Anul XVII, nr. 60 (4965)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cetăţenii americani Hassan şi Mehdi Awdi, puşi sub acuzare pentru fraudarea CFR Mesagerie

Marţi, 13 Martie 2012 (14:24:11)

Cetăţenii americani de origine libaneză Hassan şi Mehdi Awdi, alături de alte două persoane, au fost puşi sub acuzare de procurorii DIICOT pentru fraudarea CFR Mesagerie, cei doi mai fiind cercetaţi pentru păgubirea societăţii Rodipet SA cu 35,5 milioane euro.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus începerea urmăririi penale faţă Awdi Hassan, cetăţean libanez şi american, Awdi A. Mehdi, cetăţean american, Iordan Bădeanu şi Bassam Istanbouly, cetăţean libanez, care sunt acuzaţi că având funcţii de conducere în cadrul SC Expediţie, Mesagerie, Bagaje, Coletărie, Valori băneşti şi Corespondenţă «CFR Mesagerie» SA, precum şi în cadrul altor societăţi comerciale, au comis infracţiunile de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Învinuiţii au constituit o asociere infracţională în scopul delapidării SC "CFR Mesagerie" SA, prin însuşirea activelor patrimoniale de care dispunea societatea, dar şi în scopul sustragerii de la plata către bugetul de stat a impozitelor şi taxelor datorate de către această societate.

"Intenţia membrilor grupării a fost aceea de a falimenta SC CFR Mesagerie SA, prin transferarea tuturor activelor către alte societăţi comerciale pe care învinuiţii le controlau, astfel încât să nu se respecte obligaţiile asumate prin contractul de privatizare al SC CFR Mesagerie SA precum şi în vederea obţinerii unor beneficii financiare substanţiale. În acest scop, învinuiţii au procedat la încheierea de contracte fictive de prestări de servicii, o parte dintre acestea antedatate, în baza cărora au fost înregistrate în contabilitatea SC CFR Mesagerie SA facturi fiscale reprezentând cheltuieli având la bază operaţiuni nereale, metodă prin care s-a realizat atât sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat cât şi însuşirea în mod nelegal a activului patrimonial al societăţii", explică DIICOT.

Astfel, cei patru şi-ar fi însușit din patrimoniul SC "CFR Mesagerie" SA, active patrimoniale în valoare de aproximativ 4.400.000 de lei şi au cauzat un prejudiciu considerabil bugetului de stat.

Afacerea judiciară este investigată de DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul DCCO - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cetăţenii americani Hassan şi Mehdi Awdi, puşi sub acuzare pentru fraudarea CFR Mesagerie.
 Vizualizări articol: 657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cetăţenii americani Hassan şi Mehdi Awdi, puşi sub acuzare pentru fraudarea CFR Mesagerie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei