Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 mar 2012 - Anul XVII, nr. 60 (4965)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNRP după protestul sindicaliştilor: Nu vom face alte concedieri în afara celor asumate de Guvern

Marţi, 13 Martie 2012 (18:47:24)

Poşta Română nu va face alte concedieri în afara celor asumate de Guvernul României prin Memorandumul cu FMI şi a încheiat programul de restructurare a reţelei poştale, se arată într-un comunicat al companiei remis agenţiei MEDIAFAX, după protestul sindicaliştilor.

Conducerea Companiei Naţionale Poşta Română (CNRP) precizează în comunicat că a luat, încă de săptămâna trecută, decizia ca, din luna aprilie, cele două zile libere neplătite ale angajaţilor să se reducă la una singură, urmând ca, cel mai probabil din luna iunie, să se revină la programul de lucru normal şi la nivelul de salarizare de 100 la sută şi acordarea tichetelor de masă aferente.

"Este vorba de o măsură cumpătată, luată astfel încât operatorul naţional poştal să nu ajungă din nou în postura în care să înregistreze pierderi lunare. Totodată, vorbim de o decizie care să nu compromită rezultatele pe care împreună am reuşit să le obţinem, dar şi o redresare salarială meritată de angajaţi, ca urmare a solidarităţii şi înţelegerii de care au dat dovadă pe parcursul unui an dificil", a declarat directorul general al CNPR, Dumitru Daniel Neagoe.

De asemenea, în cursul acestui an, Poşta Română nu va face alte concedieri în afara celor asumate de Guvernul României prin Memorandumul cu FMI.

"Aceste disponibilizări au fost deja anunţate. Este vorba de 618 angajaţi la nivel naţional care vor primi salarii compensatorii, aşa cum prevede Contractul Colectiv de Muncă. Poşta Română a încheiat programul de restructurare a reţelei poştale, conform programului stabilit cu reprezentanţii FMI, în ceea ce priveşte comasarea numărului de oficii poştale la nivel naţional", se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii CNRP susţin că reprezentanţii Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România au declarat că vor propune filialelor judeţene renunţarea la acţiunile de protest.

Aproximativ o sută de angajaţi au pichetat, marţi, sediul Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), nemulţumiţi că nu au mai primit majorări salariale din 2010, dar şi de faptul că se fac disponibilizări colective şi se închid oficii poştale.

Protestatarii au huiduit şi au scandat "hoţii" şi "unitate", timp de o oră şi jumătate.

Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, Matei Brătianu, a declarat că oamenii sunt nemulţumiţi din cauza faptului că nu au mai primit majorări salariale şi cer, totodată, stoparea disponibilizărilor colective, dar şi a închiderii oficiilor poştale.

Totodată, sindicaliştii au cerut conducerii CNPR să asigure necesarul de consumabile în oficiile poştale, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România precizând că angajaţii sunt nevoiţi să cumpere din proprii bani hârtie sau alte lucruri necesare.

Matei Brătianu a precizat că pichetul din Bucureşti este doar începutul unei serii de astfel de acţiuni, de joi protestele urmând să se extindă la nivel naţional, în faţa prefecturilor.

Concomitent cu începerea acţiunilor în teritoriu, în zilele de 15 şi 16 martie sindicaliştii vor avea întâlniri cu parlamentarii din opoziţie şi din arcul guvernamental, iar rezultatele vor fi făcute publice în cadrul unor conferinţe de presă organizate la nivel local în 19 martie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNRP după protestul sindicaliştilor: Nu vom face alte concedieri în afara celor asumate de Guvern.
 Vizualizări articol: 676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CNRP după protestul sindicaliştilor: Nu vom face alte concedieri în afara celor asumate de Guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei