Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mar 2012 - Anul XVII, nr. 57 (4962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sârbu: Recesiunea tehnică va duce, probabil, la diminuarea creşterii de la 2,5% la 1-1,5%

Vineri, 9 Martie 2012 (14:38:49)

Preşedintele UNPR Marian Sârbu a declarat, vineri, comentând afirmaţiile ministrului Finanţelor, Bogdan Drăgoi, că recesiunea tehnică va duce la diminuarea creşterii economice de la 2,5% la 1-1,5%, el precizând că această diminuare nu anulează obiectivele sociale.

Întrebat care vor fi consecinţele acestei recesiuni tehnice, Marian Sârbu a răspuns: "Probabil că în felul acesta, în loc de o creştere de 2,5%, vom vorbi de o diminuare a acestei creşteri, să spunem 1-1,5%".

"Dar, în opinia noastră, această constatare tehnică cu efecte economice importante nu anulează proiectele şi obiectivele de natură socială, pentru că, atunci când a mai fost recesiune în Europa, am fost singura ţară care a luat măsuri de austeritate fără precedent. Acum, cred că şi parteneriii noştri la nivel internaţional pot înţelege nevoia de recuperare a puterii de cumpărare a celor care au avut enorm de suferit în această perioadă", a adăugat Marian Sârbu.

El a spus că obiectivele sociale vor putea fi îndeplinite cu bani obţinuţi din aceleaşi surse din care se fac toate cheltuielile bugetare.

"Niciun fel de măsură de natură socială nu va trebui să exceadă deficitului bugetar convenit cu organismele internaţionale", a subliniat Sârbu.

El a precizat că, dacă se menţine deficitul asumat, obiectivele sociale pot fi atinse.

"După opinia mea, păstrarea obiectivelor legate de ceea ce am discutat cu FMI - dacă ne păstrăm în interiorul deficitului asumat, prin buget, şi a înţelegerii pe care o avem cu organismele intenaţionale - acele oboective de natură socială pot fi atinse. Oamenii au pierdut în ultimii doi ani procente importante din puterea de cumpărare", a spus Sârbu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sârbu: Recesiunea tehnică va duce, probabil, la diminuarea creşterii de la 2,5% la 1-1,5%.
 Vizualizări articol: 597 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sârbu: Recesiunea tehnică va duce, probabil, la diminuarea creşterii de la 2,5% la 1-1,5%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei