Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mar 2012 - Anul XVII, nr. 57 (4962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Becali: Trebuie să merg pe la PE, n-am mai ajuns de o lună şi jumătate - două, dar înclin spre meci

Vineri, 9 Martie 2012 (15:54:20)

Europarlamentarul George Becali a declarat, vineri, că trebuie să se decidă dacă va merge, luni, la Parlamentul European sau la meci, el precizând că, deşi înclină spre meci, trebuie să mai meargă şi pe la PE, unde nu a mai fost "de o lună şi jumătate - două".

Eurodeputatul a făcut aceste declaraţii întrebat dacă va merge la Cluj-Napoca, pentru a asista la meciul programat, luni, de la ora 19.00.

"Am de ales între a merge la Parlamentul European sau la meci, dar eu înclin spre meci. Dar trebuie să mai merg şi pe acolo, pentru că nu am ajuns de o lună şi jumătate - două", a răspuns Becali.

El a mai spus că are consilieri mai buni decât Monica Macovei sau Cristian Preda, astfel încât nu este nevoit să meargă "tot timpul" la PE.

"Eu am trei birouri, unul la Starsbourg, unul la Bruxelles şi unul aici, la palat. Eu primesc patru mii de euro pe lună de la Parlamentul European pentru întreţinerea biroului de la palat. Consilierii mei sunt mai buni decât Monica Macovei sau Cristian Preda, aşa că nu trebuie să merg tot timpul. Preda se duce la Parlamentul European pentru diurna de 300 de euro pe zi, dar eu nu am nevoie de ei", a completat Becali.

Europarlamentarii au circa 6.000 de euro lunar salariu, diverse indemnizaţii, precum şi o sumă de aproape 18.000 de euro pentru a-şi angaja, după ce criterii doresc, asistenţi. Asemenea membrilor parlamentelor naţionale, membrii PE primesc o serie de indemnizaţii care au scopul de a acoperi cheltuielile pe care le fac pentru îndeplinirea atribuţiilor.

Printre acestea figurează indemnizaţia pentru cheltuieli generale care vizează acoperirea cheltuielilor din statul membru în care se exercită dreptul de vot precum costurile de administrare a biroului membrilor, factura telefonică şi taxele poştale, achiziţionarea, utilizarea şi întreţinerea echipamentului computerizat şi telematic şi costul călătoriilor.

Indemnizaţia este redusă la jumătate în cazul membrilor care, fără o justificare adecvată, nu participă la jumătate din numărul şedinţelor plenare pe parcursul unui an parlamentar (anul parlamentar începe în septembrie şi se încheie în luna august a anului următor - n.r.). În 2009, valoarea indemnizaţiei era de 4.202 euro lunar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Becali: Trebuie să merg pe la PE, n-am mai ajuns de o lună şi jumătate - două, dar înclin spre meci.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Becali: Trebuie să merg pe la PE, n-am mai ajuns de o lună şi jumătate - două, dar înclin spre meci0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei