Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mar 2012 - Anul XVII, nr. 57 (4962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drăgoi şi evaziunea: Lăsaţi-ne 60 de zile, vom trage linie şi vom lua măsuri după această perioadă

Vineri, 9 Martie 2012 (14:55:27)

Ministerul Finanţelor va analiza situaţia privind efectele combaterii evaziunii la încheierea termenului de 60 de zile în care premierul a solicitat îmbunătăţirea încasărilor cu 1,5% din PIB, perioadă după care se va decide ce noi măsuri sunt necesare, a declarat vineri ministrul Bogdan Drăgoi.

"Premierul ne-a dat un termen de 60 de zile pentru îmbunătăţirea colectării. Lăsaţi-ne 60 de zile, vom trage linie şi vom lua măsuri după această perioadă (...) în legătură cu evaziunea şi rezultatul măsurilor, termenul este de 60 de zile, au mai rămas 40 de zile, daţi-ne acest termen şi atunci vom vorbi", a spus Drăgoi.

El a declarat anterior că majoararea veniturilor populaţiei nu poate fi realizată fără creşterea veniturilor bugetare, amintind că în România gradul de colectare este de 33% din PIB, comparativ cu un nivel mediu al veniturilor bugetare în Uniunea Europeană de 44% din PIB.

Premierul Mihai Ungureanu a cerut la mijlocul lunii februarie miniştrilor şi şefilor de autorităţi implicaţi în combaterea evaziunii fiscale ca, în termen de două luni, să verse la buget venituri reprezentând cel puţin 1,5% din Produsul Intern Brut, echivalentul a 2 miliarde de euro, în special din acţiuni împotriva contrabandei cu alcool şi produse vegetale.

Pe de altă parte, Drăgoi a amintit că prioritatea construcţiei bugetare din acest an este consolidarea creşterii economice, de care depinde şi majorarea veniturilor bugetare.

În ceea ce priveşte nivelul încasărilor de anul trecut şi ritmul de creştere al acestor inferior PIB, Drăgoi recunoaşte că agricultura, care a contribuit semnificativ la creşterea economică, este mai puţin fiscalizată.

"Pentru că am vrut mereu să sprijinim agricultura am ajuns la un grad foarte mare de nefiscalizare, dar ceea ce am spus tot timpul a fost că nu vrem să modificăm Codul Fiscal, că dorim stabilitate fiscală. Vrem să creştem veniturile prin mai multă prioritizare, mai multă colectare şi mai multe absorbţii de fonduri europene", a spus Drăgoi.

El a arătat că înainte de o fiscalizare mai adâncă a agriculturii principala problemă o reprezintă aplicarea legilor în vigoare.

Drăgoi a precizat că există un program de asistenţă cu Banca Mondială care evaluează sistemul de colectare şi modul în care acesta ar putea fi restructurat pentru ca prin aplicarea actualelor prevederi fiscale să se obţină încasări mai mari la buget.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drăgoi şi evaziunea: Lăsaţi-ne 60 de zile, vom trage linie şi vom lua măsuri după această perioadă.
 Vizualizări articol: 552 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drăgoi şi evaziunea: Lăsaţi-ne 60 de zile, vom trage linie şi vom lua măsuri după această perioadă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei