Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mar 2012 - Anul XVII, nr. 57 (4962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Finanţatorul FC Hunedoara Silvian Toma, arestat pentru evaziune fiscală alături de alte 3 persoane

Vineri, 9 Martie 2012 (19:20:53)

Finanţatorul FC Hunedoara, Silvian Toma, alături de alte trei persoane cercetate în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani prin care a fost produs un prejudiciu de aproximativ 20 de milioane de euro, a fost arestat pentru 29 de zile, vineri, de Curtea de Apel Craiova.

Curtea de Apel Craiova a admis, vineri, recursul procurorilor DIICOT Mehedinţi la decizia Tribunalului Mehedinţi de cercetare în libertate a finanţatorului FC Hunedoara şi a altor trei persoane din Hunedoara cercetate în dosarul de evaziune fiscală.

Astfel, au fost emise mandate de arestare pentru 29 de zile pentru Silvian Toma, Tomuţa Gabriel, Sârbu Daniel şi Chiru Vasile, a declarat şeful Serviciului de Combatere a Crimei Orgenizate Mehedinţi, Petri Althamer.

Potrivit acestuia, procurorii DIICOT au pus sechestru pe Hotelul "Roman" din Băile Herculane deţinut de Silvian Toma.

Totodată, în cazul lui Cătălin Spătaru, cunoscut drept "regele asfaltului din Argeş", a fost pus sechestru pe mai multe hoteluri, benzinării, balastiere, precum şi pe aproximativ 50 de mijloace de transport, dar şi pe alte active ale firmelor pe care o deţine.

Decizia de instituire a sechestrului a fost pusă pentru recuperarea prejudiciului de aproximativ 20 de milioane de euro produs de gruparea din care ar face parte aceşti oameni de afaceri.

În 26 februarie, anchetatorii au făcut 30 de percheziţii domiciliare - 13 în localitatea Strehaia, nouă în judeţul Hunedoara, patru în municipiul Cluj, trei în municipiul Timişoara şi una în judetul Argeş - la membrii unui grup infracţional suspectaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Liderii grupării, Mihai Gheorghe si Mihai Ion, au identificat 50 de societăţi comerciale care aveau cifre semnificative de afaceri şi în înţelegere cu administratorii acestora, în schimbul unui comision de 10%, au emis facturi fiscale pentru operaţiuni comerciale fictive, de livrare de mărfuri sau prestare servicii, în scopul diminuării taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat, se mai arăta în comunicatul DIICOT.

În acest scop, membrii grupării au înfiinţat cinci societăţi comerciale tip "fantomă", cu sediul în localitatea Strehaia, "acestea acumulând debite substanţiale către bugetul de stat, constând în TVA şi impozit pe profit, datorat urmare a activităţii infracţionale", a pecizat DIICOT.

Sumele de bani reprezentând contravaloarea acestor operaţiuni erau achitate în conturile societăţilor comerciale controlate de către cei doi, deschise la diverse unităţi bancare, de unde erau ridicate imediat în numerar şi împărţite între membrii grupării.

Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracţională este estimat până în acest moment la 20 de milioane de euro.

În urma celor 30 de percheziţii au fost ridicate înscrisuri ale societăţilor de tip "fantomă", peste 200.000 de lei, cinci maşini de lux, trei seifuri şi două arme de foc.

De asemenea, 21 de persoane, între care şi finanţatorul FC Hunedoara, Silvian Toma, au fost reţinute pentru 24 de ore.

Tribunalul Mehedinţi a admis propunerea de arestare preventivă în cazul a patru persoane: Fănel Daniel Jianu, Florin Mihai, Ilie Mihai şi Petre Măndoiu, toţi din Strehaia. În schimb, instanţa a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă în cazul altor şapte membri ai grupării: Elena Mihai, Lucia Bimbai, Ofelia Frîncu - din Strehaia; Ioan Gabriel Tomuţă, Vasile Chiru, Cornelius Silvian Toma şi Daniel Constantin Sârbu - din Hunedoara, luând însă decizia măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara pe o durată de 28 de zile, începând cu 28 februarie până la 26 martie inclusiv. Doi dintre cei care au primit mandate de arestare, respectiv Ilie Mihai şi Florin Mihai, din Strehaia, nu au fost găsiţi.

În 5 martie, Tribunalul Mehedinţi a emis mandat de arestare preventivă pentru 20 de zile pe numele omului de afaceri argeşean Cătălin Spătaru, cercetat în acest dosar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanţatorul FC Hunedoara Silvian Toma, arestat pentru evaziune fiscală alături de alte 3 persoane.
 Vizualizări articol: 973 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finanţatorul FC Hunedoara Silvian Toma, arestat pentru evaziune fiscală alături de alte 3 persoane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei