Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 mar 2012 - Anul XVII, nr. 57 (4962)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Carcalete acuză politica autoritară din PD-L

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fostul vicepreşedinte al PD-L Suceava şi preşedinte al PD-L Rădăuţi, Petru Carcalete, a criticat în cursul zilei de ieri politica autoritară a conducerii organizaţiei judeţene Suceava a acestui partid. Carcalete a susţinut ieri o conferinţă de presă la sediul PNL Suceava, partid în care s-a înscris la începutul acestei săptămâni, pentru a candida la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi.

Petru Carcalete a declarat că în momentul de faţă în PD-L Suceava „se întâmplă lucruri care nu plac la foarte multă lume”. El a arătat că circa 90% dintre membrii PD-L Suceava sunt nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă în prezent în rândul democrat-liberalilor suceveni, însă nu îşi exprimă această nemulţumire în mod public. „În acest moment, toate deciziile care se iau în partid, se iau în afara statutului. Acesta a fost un motiv esenţial pentru care am părăsit PD-L. Pentru că nu cred că este normal ca o organizaţie să nu se poată exprima decât prin conducătorii ei, şi nu prin voinţa membrilor ei”, a precizat Petru Carcalete.

El a subliniat că în ultimul jumătate de an a simţit politica autoritară a conducerii PD-L Suceava, afirmând că aceasta a luat mai multe hotărâri care nu ar fi fost aprobate în Biroul Permanent Judeţean.

 

Petru Carcalete spune că Gheorghe Flutur nu a cedat niciodată atunci când a venit vorba despre el

Fostul pedelist a spus că nu poate să fie acuzat de oportunism politic, precizând că şi în 2007, când a demisionat din PNL, şi acum, când a părăsit rândul democrat-liberalilor, a plecat din partide care s-au aflat sau se află la guvernare. Întrebat care au fost deciziile luate în PD-L Suceava fără aprobarea Biroului Permanent Judeţean, Petru Carcalete a făcut referire doar la decizia de susţinere candidaturii din partea PD-L a actualului primar din Rădăuţi, Aurel Olărean, pentru un nou mandat. Carcalete a arătat că această decizie a fost luată deşi organizaţia PD-L Rădăuţi a decis să-l susţină pe el pentru funcţia de primar al acestui municipiu.

Mai mult, Petru Carcalete a precizat că pe parcursul anilor în care s-a aflat în echipă cu liderul PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, acesta nu a cedat niciodată atunci când a venit vorba despre persoana sa. „Am aflat din presă că la Rădăuţi s-a hotărât că domnul Olărean va fi candidat, şi nu eu, care am fost desemnat de organizaţia de partid. Trebuie să spun că pe parcursul anilor am fost singurul care am cedat continuu în discuţiile legate de persoana mea şi relaţia cu domnul Gheorghe Flutur. Cred că era momentul să cedeze şi cealaltă parte, adică Gheorghe Flutur”, a declarat Carcalete.

 

Carcalete: „Domnul Olărean are un comportament care nu permite un dialog real”

Pe de altă parte, Petru Carcalete l-a acuzat şi pe primarul PD-L al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, că pe perioada mandatului său a avut un comportament „care nu permite un dialog real cu membrii de partid şi în general cu cei cu care intră în contact”. „Din acest motiv, uneori unii consilieri PD-L de la Rădăuţi au votat împotriva unor proiecte pe care el le-a făcut şi care nu erau în folosul rădăuţenilor. Erau doar nişte interese personale, motiv pentru care nu au fost votate. Mai mult, uneori a încercat să scoată castanele din foc cu mâna altora, adică cu mâna consilierilor, încercând să promoveze proiecte de hotărâre care vizau plata unor datorii, care practic îi aparţineau personal domnului Olărean”, a spus Carcalete.

 

Băişanu spune că Petru Carcalete va fi candidatul USL la Primăria Rădăuţi

La rândul său, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat în cursul zilei de ieri că Petru Carcalete va fi în mod sigur candidatul USL pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi. Băişanu a spus că o decizie în acest sens a fost luată vinerea trecută la nivelul conducerii centrale a USL. „Acum mai avem discuţii la nivel local doar pentru a-i armoniza pe membrii PNL şi PSD în vederea câştigării alegerilor”, a spus Băişanu.

 

Flutur: „PD-L este foarte hotărât să câştige alegerile”

Întrebat ce părere are despre acuzaţiile aduse de Petru Carcalete, preşedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că nu doreşte să comenteze în nici un fel declaraţiile fostului său coleg de partid. „Nu comentez aceste declaraţii. Mergem înainte. PD-L este foarte hotărât să câştige alegerile. Suntem pragmatici şi vreau să spun că în PD-L funcţionează principiile. Şi unul dintre aceste principii este că primarii în funcţie trebuie susţinuţi pentru un nou mandat. Plus că am mai discutat să susţinem oamenii cu şansa numărul 1 în alegerile locale. Prietenia este una, iar pragmatismul politic este alta. Iar PD-L este un partid pragmatic”, a subliniat Flutur.

El a arătat că în cursul zilei de joi a avut o întâlnire cu membrii organizaţiei PD-L din Rădăuţi, condusă în momentul de faţă de Aurel Olărean, care a fost numit preşedinte interimar. „Le-am cerut şi consilierilor locali să intre această echipă. Iar cei care cred că au alte priorităţi decât PD-L să ne spună până vineri (n.r.- azi) ce vor să facă. Noi avem o organizaţie foarte puternică în Rădăuţi şi avem o echipă care să ne ajute să câştigăm alegerile cu primarul în funcţie”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Carcalete acuză politica autoritară din PD-L.
 Vizualizări articol: 915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Carcalete acuză politica autoritară din PD-L3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hhhh trimis de
( 9 mar 2012, 11:24:47
cat de prosti is astia din USL radauti-suceava.
asta, pe nume carcalete a plecat din pdl si va candida contra pdl. daca va castiga se va duce inapoi in pdl cu tot cu voturi, nu va castiga?? se va duce inapoi la pdl fara voturi. simplu. ce prosti is astia din USL, chiar nu au avut un candidat veritabil pentru radauti??? mai sa fie... voi vota cu olarean decat sa votez o smecherie, mai bine votez cu un om.punct.
1.1  RE: Hhhh trimis de
( 9 mar 2012, 13:01:43
La cat de prost esti tu si la cate porcarii scrii cred ca esti leana. Leana lui olyta ai fost si tu cu '' omul'' pe care il pupincuresti, in jacuzi?
PDL-ul daca tot si-a angajat postaci macar sa fie unii destepti sa stie ca orce propozitie incepe cu majuscula. Ar trebui sa te dea afara din slujba de postac ca esti varza, ca olyta!
1.2  RE: Hhhh trimis de
( 9 mar 2012, 21:12:09
Eu cred ca are dreptate. E doar o manevra a lui Flutur&co. Carcalete e dus totalmente cu pluta. Slab profesional si caracter ZERO barat. Un spion infiltrat in USL la comanda directa a lui Flutur iar fraierul de Baisanu, vandut si el efectiv lui Flutur, joaca aceasta piesa de cea mai joasa speta. Vorba aia, Carcalete a aplicat-o cu maxim succes, "te faci frate cu draq pana treci puntea". Apoi o sa tasneasca oriunde o sa fie nevoie ca sa mai prinda ceva ciolan. Deh, nume de tigan, caracter, la fel.
2.   "atentat" la bun simţ trimis de
( 9 mar 2012, 12:02:37
Am vrut să fac un comentariu la declaraţia acestui grobian cu faţă de...ce vreţi dumneavoastră, dar credeţi-mă că m-a pucat greaţa şi am renunţat!
P.S.
Chiar P.N.L-ul nu a găsit ceva mai de soi pentru candidatură?!
2.1  RE: "atentat" la bun simţ trimis de
( 9 mar 2012, 13:05:00
Daca vrei sa vezi un grobian uita-te in oglinda! Auzi zoro, da cine te crezi fraiere?
3.   Lamentabil !! trimis de
( 9 mar 2012, 12:19:43
Mai urmeaza ca d-l Carcalete sa declare ca a fost tinut in PDL prin constrangere nu de buna voie . Asemenea persoane care musca mana care ia hranit nu merita nici o atentie . Pe de alta parte e pacat ca un asemenea specimen a fost la conducerea unei institutii , unde ar trebui sa fie numiti oameni care sa dea exemple pozitive tineretului nu comportament de cea mai joasa speta . Imi pare foarte rau ca am fost nevoit sa reactionez dur la declaratiile d-lui Carcalete , insa pot rezista pana cand cineva arata cat de nerecunoscator poate fi fata de cei care l-au tinut in brate .
3.1  RE: Lamentabil !! trimis de
( 9 mar 2012, 13:09:22
Cine pe cine a tinut in brate? Vad ca tot pdl-ul il tine in brate pe parazitul asta de olarean care a carat la Bucuresti ca sa-si asigure candidatura, care e vicepresedinte pdl la Suceava cu 1 vot, care minte si manipuleaza pe toata lumea.
Asa stie sa multumeasca d-l Flutur si pdl-ul unui om care a contribuit substantial la castigarea alegerilor.
3.2  RE: Lamentabil !! trimis de
( 9 mar 2012, 21:15:54
Pt MODERAT.
De cand Carcalete e domn? Niciodata nu a fost altceva decat un nesimtit, care din punctul meu de vedere nici OM nu poate fi numit. Preacurvia aratata prin salturile de la un partid la altul, pr.osti.tutia poltica, sunt singurele chestii care-l caaracterizeaza pe acest nimic.O face de rusine pe nevasta-sa si pe tot neamul ei.
4.   Mda trimis de
( 9 mar 2012, 12:21:22
toti sunt o apa si-un pamant!!
5.   Carcalate...adevarat!!! trimis de
( 9 mar 2012, 12:21:46
Oare nu-i este rusine acestui...GROBIAN..., care a facut ce-a vrut si PDL si ion invatamantul Sucevean. oare de ce n-a renuntat la functiile in partid, din CJ , ATOP, comisiile de specilitate din CJ...dupa atatia ani..Rusine mai...carcalitule...sa blamezi o incrangatura...in care nu mai tu...era-i ..."celenteratul":.. vesnic in razboi cu toti din partid...ptr aroganta si independenta ta... Alaturi de Catrcalete...afara toti directorii care au..."lins"...dorsalul...hulig din radauti... Nu are PDL-un un om sa faca ordine in invatam,ant...pe ultima suta...? Ori poate nu stie PDL-ul caq Carcalete s-a laudat ca toti directorii din judet o sa-l sustine..Poate nu toti, dar de cca 40-50%...sunt sigur...! Flutur, balan si Lungu...se aude....?????
5.1  RE: Carcalate...adevarat!!! trimis de
( 9 mar 2012, 13:17:08
Bai tarane pe langa faptul ca esti analfabet si prost intentionat stii tu ce e in invatamant! Ma intreb daca stii unde e poarta scolii? Mai exista dobitoci postaci dar tu esti regele lor. Cu adevarat esti din vale. Mai spala-te pe bot ca poate te primesc aia si in deal!
6.   Si mi-am promis ca nu ma mai uit la comentarii.... trimis de
( 9 mar 2012, 12:23:20
Pentru ce-i care au postat primele doua comentarii: ma voi stiti ceva legislatie romaneasca cu privire la partidele politice sau doar luati bani de un pachet de tigari de la Olarean ca sa trancaniti vrute si nevrute pe forumuri? Un primar isi pierde functia daca trece la alt partid - asta ca sa stiti si voi ca nu are cum Carcalete sa treaca inapoi in PDL, si oricum cine mai vrea in PDL? Flutur e un nesimtit, ceea ce-l face un adevarat politician, pentru ca daca nu era asa mai ramaneau cativa oameni pe langa el, asa o sa ramana doar cu marinarul din Marginea si cu Prodan , ca pe astia nu-i vrea nimeni. Organizatie puternica PDL la Radauti o sa fie cand o zbura porcul. Toata lumea il uraste pe marginean , bineinteles inafara de cazurile sociale si cazurile de retard mintal ( aici se incadreaza ZORO2 si LEANASICOSTEL ). Deci dragi pupincuristi de marginean ofticati-va pt ca va pleaca idolul din primarie.
7.   Ultimele luni a lui Olarean la primarie trimis de
( 9 mar 2012, 12:31:17
In 2008 margineanul a iesit primar , la diferenta de 21 de voturi daca tin eu bine minte, pentru ca a fost sustinut de toata organizatia PDL de Radauti, organizatie care in procent de 80% era controlata de Carcalete. Asta se intampla atunci cand duduia economia si PDL-ul si fluturasul erau pe val. Acum s-a schimbat mult situatia, foarte mult, si o sa fie ceva de genul Olarean si 3 pokemoni de-ai lui impotriva la restul. Foarte interesant de urmarit .....
7.1  RE: Ultimele luni a lui Olarean la primarie trimis de
(10 mar 2012, 09:43:58
Sa vezi acum cu ce echipa de soc vine: unul si unul! A adunat toti ratatii de prin oras ca doar mustele trag la hoituri.
8.   Pt antioli trimis de
( 9 mar 2012, 13:17:47
dute in puii mei in padure unde ti-e locul, in saltabicie!!! jarvra ordinara!!! ti-ai gasit sa comentezi aici??? si sa stii de la mine ca nu sunt pro pdl, din contra, dar se obesrva ca opozitia nu are absolut nici o solutie, mai ales la primaria radauti!!!
8.1  RE: Pt antioli trimis de
( 9 mar 2012, 18:36:01
Esti varza fraiere! Iti dai cu parerea dar esti ori beat ori drogat!
9.   Pt LEANASICOSTEL trimis de
( 9 mar 2012, 13:23:37
Tu nu ar trebui sa-ti dai cu parerea nici cine sa-ti cante manele la hram , ba. Nu vezi ce nick ai? LEANASICOSTELhappy.......ar trebui pe forum la etno sa-ti postezi comentariuile. Din cauza unor ca tine o ajuns Olarean primar ma........stai pe toloaca?
10.   Celor doi oligofreni (deddy şi antioli) trimis de
( 9 mar 2012, 19:58:06
Nu am susţinut nici o clipă în ce-am scris, că, Olărean ar fi sau că este soluţia ideală pentru primăria Rădăuţiului. Asta nu pot să decidă decât rădăuţenii la vot.
Eu am atacat caracterul mercantil al personajului Carcalete, care, cum bine a sesizat MODERAT a trecut la PD-L pentru avantaje. Tiranie în P.D.L a fost tot timpul! De ce nu a sesizat şi criticat în public acest lucru la inceputul mandatului de şef al Inspectoratuli Şcolar Suceava? Acum că, corabia se scufundă, s-a trezit spiritul liberal din el? La fel de revoltat a fost şi atunci când numirile pe diferite funcţii şi posturi din şcolile judeţului se făceau la comanda partidului ori funcţie de culoarea politică?!

P.S.
Dacă U.S.L va continua să scoată la alegeri asemenea "aşi din mânecă" mă tem că soarta alegerilor locale este pecetluită, iar Fluturele nu va întâmpina greutăţi serioase în campanie!
11.   Oligofren si retardat esti tu! trimis de
( 9 mar 2012, 21:02:22
Tu stii ce vrei semidoctule? La Radauti USL fara Carcalete nu are nicio sansa Crezi ca oamenii au uitat episodul Frunza? Cat despre caracterul lui Carcalete este cu multe trepte deasupra caracterului tau care il ataci ascunzandu-te dupa un pseudonim. Daca ai boase spune-i in fata ce ai de spus. Cand a trecut la PDL pentru avantaje tontule? A infiintat la Radauti filiala PLD cu care a castigat detasat alegerile in Radauti. Dupa ce s-a infiintat PDL-ul si l-a primit cadou pe retardatul de matelot cu toata echipa, a mars pe mana lui Flutur si a acceptat ca sa-l lase pe olyta sa candideze si el a alergat sa-i aduca voturi lui Flutur. Acum Flutur a dovedit ca PDL este partidul lui personal la Suceava si taie si spanzura cum pofteste.
Dar ce poate sa inteleaga un mediocru ca tine. Poti sa-i deschizi cutia craniana si sa-i torni informatia ca tot nu pricepe mare lucru.
12.   Cap de gumă- Antioli trimis de
( 9 mar 2012, 22:03:33
Mai bine semidoct decât un semicretin ca tine !
Nu sunt din Rădăuţi şi deci mă lasă rece pe cine vor vota rădăuţenii! Era vorba de principiu. Mă deranjează, ca liberal, lipsa de viziune şi mai ales inconsistenţa candidaţilor propuşi de către Băişanu şi a conducerii liberale. Ar trebui să înţeleagă până şi o nevertebrată ca tine, că, trădătorii şi oportuniştii trebuie eliminaţi din viaţa publică. Cred în Providenţa dar nu cred în persoane providenţiale! Repet: nu cred că în Rădăuţi, liberalii nu pot găsii un candidat onorabil, fără a fi nevoiţi să recurgă la soluţii imorale.
12.1  RE: Cap de gumă- Antioli trimis de
(10 mar 2012, 09:35:32
A nu esti din Radauti! E clar! Stiam ca PDL-ul are postaci platiti dar vad ca sunt foarte orgoliosi. Va plateste si pentru manifestarile de orgoliu sau doar la numarul de postari? Si daca nu esti din Radauti de ce iti dai cu parerea? Esti cretin sau ce? Du-te la Flutur sa te faca boboc si cu ocazia asta poate te trateaza.
Crezi ca nu stiu ca postati in disperare deoarece stiti ca pierdeti teren, si asta nu numai la Radauti. La Radauti e orgoliul lui Flutur mai mare!
13.   Alo, unde sunt?!!!! trimis de
(10 mar 2012, 08:43:49
...cei carora Carcalete le-a facut bine?!!!!!!!!!!!!!!
Ma intreb si eu, ca un om de rand,chiar Carcalete numai rau a facut?!!!!!!
Si nu inteleg un lucru:de cand un om este judecat dupa nume si dupa aspectul fizic?!!!!
Toti cei care comentati anti-Carcalete aveti nume regale si sunteti trasi prin inel??????
13.1  RE: Alo, unde sunt?!!!! trimis de
(10 mar 2012, 09:41:26
Sunt destui dar au bun simt si nici d-l Carcalete nu este omul care asteapta periat in public. Are demnitate si caracter. Cei care scriu aici impotriva sunt dulaii postaci pusi de Balan, si care sunt platiti sa improaste cu noroi. Aceeasi greseala a facut-o si PSD-ul la un moment dat si a pierdut. Acelasi lucru se va intampla si acum. Cei care vor sa-l manjeasca pe Carcalete vor obtine efectul contrar.
13.2  RE: Alo, unde sunt?!!!! trimis de
(10 mar 2012, 10:31:38
Si tu mai PROCARCA de cine esti platit sa injuri pe forum pe cei care sunt contra idolului tau? Eu scriu impotriva lui si nu sunt platit de nimeni, care e problema ta daca pentru mine carcalici este un gunoi ordinar? "Are demnitate si caracter"? AHAHAHAHAHA! Cine ma, are demnitate si caracter? Carcalete? Hai mergi si plimba vaca sau mai trage o botanica ceva ca azi cred ca ti-ai uitat doza!
@MIRUNA007: Un bine facut contra cost nu se prea mai cheama bine, asa-i? Eu nu l-am judecat nici dupa aspect, nici dupa nume, il judec dupa fapte! Toti cei care il sustin probabil ca au motivele lor, insa dupa 22 de ani de "democratie" daca am ajuns in situatia de a alege intre doi comunisti jegosi e trist! E foarte trist!
14.   Pt ZORO2 trimis de
(10 mar 2012, 09:14:16
Bai daca tot esti asa revoltat de politica partidului, ca ai zis ca esti PNL-ist, du-te ma cu Flutur, ca ala are etica si moralitate....s-o vazut l-a cum s-o comportat cu Carcalete. Asa s-ar mai purifica PNL-ul , daca n-ar mai avea sustinatori cretini ca tine

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei