Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 feb 2012 - Anul XVII, nr. 38 (4943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Mă aştept la fair-play din partea Olandei în privinţa aderării României la Spaţiul Schengen

Joi, 16 Februarie 2012 (13:33:31)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, într-un interviu la RFI, că se aşteaptă ca Olanda să dea dovadă de "fair-play" în privinţa aderării României la Spaţiul Schengen, demnitarul precizând că va merge la Haga "de câte ori e nevoie".

Deputaţii olandezi dezbat joi rapoartele privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) referitoare la România şi Bulgaria.

"Mă aştept la fair-play din partea acestor discuţii la nivelul Parlamentului şi Guvernului olandez. Mă aştept ca miniştrii olandezi să spună în Parlament ceea ce mi-au spus mie de exemplu acum câteva săptămâni la Copenhaga, că este evident că România este în progres, că s-au luat măsuri foarte curajoase în domeniul justiţiei, nu numai de către Guvern, ci şi de către Parlament, prin adoptarea unui program legislativ foarte ambiţios, că magistraţii au cuplat la acest efort în general şi au pus în aplicare cu succes Codul civil, că se văd semne în ceea ce priveşte rezultatul anchetelor de mare corupţie, că instanţele, în special Înalta Curte, încep să funcţioneze într-un ritm normal în plan european", a afirmat, la RFI, ministrul Justiţiei.

Ministrul Predoiu a spus că dacă sunt "politicieni curajoşi", vor merge în Parlament şi vor fi fair, aşa cum au fost fair în discuţiile cu el.

Ministrul Justiţiei a precizat că va merge la Haga, probabil cu ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, pentru a face lobby în dosarul Schengen: "Această idee de a merge în tandem sau în troică la Haga a fost avansată mai demult de minister. Pare că se va concretiza în perioada imediat următoare. Da, vom merge din nou la Haga, vom merge de câte ori e nevoie. De multe ori trebuie să repeţi de mai multe ori chiar şi acelaşi argument, de exemplu, acesta al dreptului conferit de tratate. Este un argument care a stat la baza demersului. Va fi reluat permanent", a conchis Predoiu.

Olanda se opune în continuare aderării României la Schengen. Haga aşteaptă raportul MCV din vara acestui an, pentru a decide dacă va da sau nu undă verde intrării României şi Bulgariei în spaţiul de liberă circulaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Mă aştept la fair-play din partea Olandei în privinţa aderării României la Spaţiul Schengen.
 Vizualizări articol: 381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Mă aştept la fair-play din partea Olandei în privinţa aderării României la Spaţiul Schengen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei