Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 feb 2012 - Anul XVII, nr. 38 (4943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL face apel la opoziţie să semneze acordul privind tratatul de guvernanţă

Joi, 16 Februarie 2012 (16:28:01)

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a declarat, joi, că opoziţia a ignorat dialogul privind tratatul de guvernanţă fiscală, "a ales calea unei confruntări oarbe, iraţionale", iar PDL face apel la opoziţie să semneze acordul şi salută iniţiativa premierului de a-i contacta pe liderii USL.

"Din păcate, opoziţia a ales calea monologului la televizor, şi nu calea dialogului cu puterea într-o chestiune de mare interes naţional. Deşi păreau a înţelege că românii greu încercaţi de austeritate (...) cer o astfel de politică raţională, bazată pe dialog, constatăm că, din păcate, partidele de opoziţie aleg, în continuare, calea unei confruntări oarbe, radicale, iraţionale", a afimat Voinescu.

El a spus că există în continuare loc pe protocol pentru partidele de opoziţiei şi PDL salută iniţiativa primului ministru Mihai Răzvan Ungureanu de a-i contacta pe liderii partidelor de opoziţie.

Voinescu a arătat că liderii opoziţiei trebuie să semneze cât mai repede deoarece până pe 1 martie, la Consiliul European, partidele din România trebuie să se pronunţe formal în sprijinul acestui tratat.

El a mai spus că PSD a formulat două condiţii pentru a semna acordul şi a arătat că PDL asigură pe toată lumea că nu există niciun pericol ca fondurile europene să fie diminuate. Voinescu a adăugat că, în privinţa celei de-a doua condiţie a PSD, deja există o prevedere în Tratat, "pentru care lideri politici precum Traian Băsescu s-au bătut să o introducă", potrivit căreia ţările cu datorie mică pot să meargă pe un deficit structural de până la 1%.

"Facem apel la colegii din opoziţie să înţeleagă importanţa Tratatului şi să se pronunţe cât mai repede", a mai spus Voinescu.

Partidele din coaliţie au convenit, prin semnarea, miercuri, a protocolului de aderare la Tratatul de guvernanţă fiscală, că susţin semnarea de către şeful statului la Consiliul European a acestui document şi susţin în Parlament adoptarea legii de ratificare a tratatului până la 31 decembrie 2012.

Documentul a fost semnat de liderii PDL, UDMR, UNPR şi grupului minorităţilor şi are lăsat loc liber pentru semnăturile liderilor USL.

Protocolul politic a fost semnat de preşedintele PDL Emil Boc, preşedintele UDMR Kelemen Hunor, preşedintele UNPR Gabriel Oprea şi liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian. La eveniment au fost prezenţi premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi lideri ai partidelor din arcul guvernamental.

Premierul Ungureanu a declarat, miercuri, la Parlament, îi va contacta pe liderii USL pentru a-i ruga să semneze şi ei documentul. "Eu sper să fie semnat de preşedinţii tuturor partidelor parlamenare, asta înseamnă şi PSD, şi PNL şi PC. Chiar am de gând, în momentul în care am să ajung înapoi la Guvern, să îi contactez pe cei trei lideri şi să-i rog să facă acest lucru", a spus Ungureanu.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a afirmat, miercuri, la dezbarerea organizată de PSD cu privire la Tratatul Fiscal, că autorităţile de la Bucureşti se grăbesc să îl semneze fără să analizeze consecinţele asupra României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL face apel la opoziţie să semneze acordul privind tratatul de guvernanţă.
 Vizualizări articol: 573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL face apel la opoziţie să semneze acordul privind tratatul de guvernanţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei