Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 feb 2012 - Anul XVII, nr. 38 (4943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un sfârşit cumplit

Gheaţă pe pereţi, în camera în care mama şi fiul său au murit de frig

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cumplitul sfârşit al bătrânei în vârstă de 69 de ani şi al fiului ei de 43 de ani, găsiţi morţi în casa din Pătrăuţi în care locuiau, s-a produs din cauza frigului extrem din casă. Autopsia cadavrelor a relevat faptul că decesele au survenit din cauza şocului hipotermic, temperatura din corpul nefericiţilor scăzând treptat până când au intrat în stare de inconştienţă şi au murit.

Prima variantă, a unei intoxicaţii cu monoxid de carbon, nu s-a confirmat, tristul adevăr fiind că cei doi oameni au murit îngheţaţi de frig. De altfel, au precizat surse judiciare, camera în care au fost găsiţi Maria Irimiciuc şi fiul său Gheorghe era un adevărat congelator, pe pereţi fiind pojghiţe de gheaţă.

Mama şi fiul său au fost găsiţi morţi luni, macabra descoperire fiind făcută de către Tudoriţa Ostrovan, fiica, respectiv sora decedaţilor.

Cei doi năpăstuiţi de soartă au fost găsiţi morţi în patul în care dormeau. Erau îmbrăcaţi cu haine groase şi înveliţi cu o plapumă şi aveau şi urme de degerături.

Mărturiile vecinilor care au intrat în casă la scurt timp după macabra descoperire sunt cutremurătoare.

Ion Pânzar, unul dintre vecini, a povestit pentru Monitorul de Suceava: „Ea era cu capul pe o parte, el era roşu la faţă, era îngheţat. Erau amândoi într-un pat, înveliţi cu o plapumă şi îmbrăcaţi gros. Aşa i-am găsit”.

 

Dosar penal pe numele surorii, pentru ucidere din culpă

Din ancheta ulterioară a poliţiei a rezultat că femeia de 69 de ani era imobilizată la pat, în timp ce fiul ei de 43 de ani avea handicap locomotor de gradul I. Acesta din urmă avea de altfel un asistent personal, care trebuia să-l îngrijească, chiar în persoana surorii sale, Tudoriţa Ostrovan.

De altfel, femeia avea prin contract obligaţii clare, pe care însă nu rezultă că şi le-ar fi respectat. În aceste condiţii, pe numele ei poliţia a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Conform sumbrului scenariu al morţii celor doi, Gheorghe Irimiciuc nu s-a mai putut ridica să facă focul, astfel că a murit îngheţat în pat împreună cu mama sa, care, probabil, a decedat prima.

Gheorghe Irimiciuc încasa o indemnizaţie de handicap de 293 de lei, în timp ce sora lui, în calitate de asistent personal, avea un salariu de 530 de lei.  

Viceprimarul comunei Pătrăuţi, Vasile Breabăn, a anunţat că dacă familia va fi de acord, în viitoarea şedinţă de Consiliu Local se va stabili un ajutor financiar de urgenţă pentru înmormântarea celor doi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gheaţă pe pereţi, în camera în care mama şi fiul său au murit de frig.
 Vizualizări articol: 2245 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Gheaţă pe pereţi, în camera în care mama şi fiul său au murit de frig5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vai,vai,vai..... trimis de
(16 feb 2012, 18:09:05
Banii si cartea de munca sunt pentru smecheri iar munca e pentru prosti.Mai poate avea somn nefericita aia? Dar comunitatea(vecinii) ,autoritatile locale care ar trebui sa stie tot ce sufla in comuna,au dormit la caldurica? Sa le fie rusine tuturor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei