Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 feb 2012 - Anul XVII, nr. 38 (4943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Sărbătoreşte fiecare ce poate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La meciul de duminică al Real-ului contra lui Levante, lumea aştepta înscrierea a cel puţin trei goluri. Asta fiindcă în istoria gazdelor, la rubrica „marcate”, figura un număr de 3.997 de bucăţi. Te ia cu spaime la gândul că există pe lumea asta echipe care să înscrie mii multe de goluri. Conform unei tradiţii de dată relativ recentă, până să se apuce de marcat, Real trebuie mai întâi să primească. Zis şi făcut: a luat una de la Levante în minutul 12. Şi dă-i, şi fugi după egalare. A reuşit-o Ronaldo, desigur. Se făcuseră 3.998. După pauză, mai era nevoie de încă două. Primul a venit tot de la Ronaldo, de data asta din acţiune, că primul fusese din penalty. Apropo, aşa lovitură de la 11 metri n-am mai văzut de când mă ştiu: un fundaş al lui Levante, la o minge pe sus, lângă linia de fund, l-a îmbrâncit pe un jucător al Real-ului, printr-un „umăr la umăr” perfect regulamentar. Rămas singur la mingea care venea pe sus, s-a înălţat şi... a lovit-o cu mâna dreaptă, apoi cu braţul stâng, apoi cu amândouă! Aproape ca portarii, când prind o mingea grea. Dacă era la noi, ar fi urmat dezvăluiri, acuzaţii de blat, scoatere din lot şi trimiterea omului la echipa a doua. La ei s-a comentat astfel: o gravă eroare de plasament. Rămăsesem la 2-1. După alte câteva minute, a venit izbăvirea. Nu atât finalizarea hat-trick-ului (parcă al 8-lea în actualul sezon!) contează, ci execuţia de vis a lui Ronaldo: un rist plin, cu o forţă extraordinară, o boltă parcă trasată parcă pe calculator şi înfingerea mingii în aţe pe deasupra unui portar care a apucat să sară după ce obiectul intrase. Un gol de o frumuseţe chiar galactică. Un gol pe care Real îl merita cu prisosinţă la împlinirea a exact 4.000. Şi pe care n-avea cum să-l înscrie altcineva decât Rolando. Felul cum s-a bucurat toată lumea, de la autor, colegi şi antrenor până la fiecare spectator în parte a fost şi el de o frumuseţe cu totul deosebită.

Două zile mai târziu, într-un amical, s-au întâlnit echipele tatălui şi fiului. A fost şi asta tot un fel de sărbătoare: aceea a reîntâlnirii pe gazon după momentele dramatice prin care au trecut amândoi, după accidentul tatălui. S-a sărbătorit ca la români: printr-un blat de 1-1.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sărbătoreşte fiecare ce poate.
 Vizualizări articol: 658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 5 voturi
Sărbătoreşte fiecare ce poate3.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pardon ! trimis de
(16 feb 2012, 12:59:34
N-a fost vb de blat! Asa se joaca-n "Anvil cup".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei