Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 feb 2012 - Anul XVII, nr. 38 (4943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Inuman

Judecătorii de la Tribunalul Suceava au de rezolvat, în medie, aproape o mie de dosare pe an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Maldăre de dosare îi copleşesc pe magistraţii de la Tribunalul Suceava, care, în medie, au de rezolvat aproape o mie de cauze anual. Cifra se referă la fiecare judecător în parte, dar există şi excepţii. Este vorba de magistraţii care activează la Secţia Comercială şi Contencios, în cazul cărora încărcătură a fost de 1.968 de dosare în cursul anului 2011. Referitor la această problemă cu care se confruntă instanţa pe care o conduce, Doru Bunduc, preşedintele Tribunalului Suceava, crede că singura modalitate de a se ajunge la o încărcătură normală ar fi suplimentarea schemei de judecători.

„Vreau să subliniez că numărul mare de dosare care revine fiecărui judecător nu afectează calitatea actului de justiţie. Nu acelaşi lucru îl pot spune şi despre celeritatea proceselor, pentru că sunt cazuri destul de numeroase în care diferenţa între termenele de judecată este şi de aproape un an de zile”, a menţionat Doru Bunduc.

Deocamdată, instanţa suceveană funcţionează cu un deficit de patru magistraţi, două posturi fiind vacantate temporar, iar altele două sunt neocupate de mai mult timp.

Totuşi, pentru scăderea numărului de dosare la un nivel acceptabil, specialiştii au calculat că la Tribunalul Suceava ar fi nevoie de încă 20 de judecători.

 

Peste 21.000 de dosare soluţionate în cursul anului trecut

Per total, în cursul anului 2011, la Tribunalul Suceava au fost soluţionate 21.754 de dosare, ceea ce reprezintă 68,1% din cauzele existente. Din totalul dosarelor soluţionate, 3.269 constituie cauze penale, 5.491 cauze civile şi 12.994 litigii comerciale, de contencios administrativ şi fiscal.

„Din datele comparative pe care le-am studiat reiese că în cursul anului trecut au fost cele mai multe intrări de dosare noi. Mai exact, pe rolul Tribunalului Suceava au intrat cu 23,4% mai multe dosare faţă de 2010. Asta necesită un volum extraordinar de mare de muncă, iar la nivel de conducere am căutat toate modalităţile de a nu rămâne îngropaţi în dosare”, a explicat preşedintele Tribunalului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecătorii de la Tribunalul Suceava au de rezolvat, în medie, aproape o mie de dosare pe an.
 Vizualizări articol: 915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Judecătorii de la Tribunalul Suceava au de rezolvat, în medie, aproape o mie de dosare pe an1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hmm ! trimis de
(16 feb 2012, 11:29:40
cam 7 sapte dosare pe zi ! e mult , e putin , nu stiu !
cand rezolvati dosarele celor doi mari borfasi suceveni Duduman Dumitru si Iordachel Cristina ? sunt cam vechi si lumea e interesata , cam la asta ar trebui sa raspunda judecatorii din Suceava .
poate cititorii dumneavoastra vor da si alte cazuri celebre ajunse la judecatorie si nefinalizate inca
2.   Rectific !!! trimis de
(16 feb 2012, 11:38:57
cam 3 dosare pe zi !!!! e chiar foarte putin !
3.   Prea putin. trimis de
(16 feb 2012, 14:24:27
In primul rand trebuie sa existe raspunderea materiala directa a celor care judeca dupa greutatea plasei carate sau a platii in cont sau chiar a excursiilor platite de puscariabili. E de mirare ca DNA nu gaseste nik la Suceava, desi tara e plina de astfel de exemple iar oamenii se plang constant de nenorocirile pe care le fac acesti pseudo-judecatori suceveni. Apoi, 3 dosare pe zi e ZERO BARAT. 50% sunt amenzi pentru circulatie, deci care normal dureaza 5-10 min dosarul, apoi mai sunt cele in care se solicita investirea cu formula executorie, inca 5-10 min. Dosarele grele se tergiverseaza pe spaga pana la prescrierea faptelor. Cel mai de notorietate ar fi cazul Tamara&co despre care nu se mai vorbeste nimic din 2005.
Asa ca sa nu se mai vaite acest individ care pastoreste la Suceava o turma de indivizi care-si iau degeaba salariul IMENS (intre 5000-10000 RON/luna) si lumea iese in strada pentru modul cum ascund sub pres mizeriile din societate.
4.   Nu stii nu vorbi! trimis de
(16 feb 2012, 14:35:42
Poate ca ar fi bine sa studiati mai atent cum se desfasoara sedintele de judecata si sa urmati calea directa a fiecarui dosar in parte ca sa puteti intelege, ca nu e vorba de 3 dosare pe zi, ca e vorba de o sedinta pe saptamana de cateva zeci de dosare, ca dosarele nu se fac singure si procedura prevede o multitudine de operatiuni pentru fiecare dosar, ca fiecare judecator are si alte atributii in afara de dosarele din sedinta si tot asa! Poate ca daca s-ar interesa cineva cu adevarat sa vada cat este de lucru ar intelege ca nu e chiar usor sa imparti dosarele la numarul de zile si poc am scos 3 dosare pe zi, floare la ureche...
Sunt curios cati dintre cei care critica sistemul, din afara lui, stiu toate procedurile care trebuiesc efectuate!?
E usor sa spui ca se da spaga, ca pleaca cu plasele pline acasa si alte afirmatii menite sa pateze reputatia judecatorilor, insa multi nu inteleg ca se lucreaza in baza unor legi care trebuiesc respectate, ca procedura in sine e foarte complexa si trebuie analizata minutios fiecare "chichita" in parte! Mai bine sa nu ajungeti in fata judecatorilor si sa vedeti pe pielea voastra cam cate sunt de pus la punct inainte de a se pronunta o solutie!
Toate bune!
4.1  RE: Nu stii nu vorbi! trimis de
(16 feb 2012, 15:42:40
E clar ca esti din sistemul mafiot. Da o simpla cautare pe google si cauta coruptia la judecatori. Ai sa gasesti sute de articole legate de asta.
Ce e insa mai interesant e ca nu ne zici nimic de salariul astronomic al acestora si de nenumaratele sporuri pe care si le acorda tot ei prin instante. Adica voi cereti salariul sau sporul respectiv in instanta si tot voi judecati. E hilar.
Si mai interesant e ca nu ciripesti nimic despre afirmatiile fostului sef al CSM, care chiar el confirma coruptia unor judecatori, acesti jegosi care ar trebuii sa fie D-zeu pe pamant si sa judece drept. O cloaca mafiota care poate fi anihilata doar prin tragerea directa la raspundere materiala in cazurile gresit judecate si imputarea integrala a prejudiciului si a cheltuielilor de judecata dar si prin mutarea acestora dintr-un judet in altul pe perioade determinate de timp. Mecanismul ar fi simplu. Muti sucevenii la Timisoara si Timisoara la Suceava pentru 6 luni in care trebuie sa rezolve dosarele incuviintate. Se stie ca in Suceava exista poate 80% dintre avocati rude cu judecatori si procurori sau chiar si-au facut stagiul pe la cabinetele de avocat ale unor FOSTI TOVARASI. Nu esti ruda cu judecatorul X, gasesti un fin sau pe cineva apropiat si se rezolva. Nu rezolvi, naspa. Te "rezolva" avocatul celalalt. Cel mai tare insa pentru judecatorii corupti e cand sug de la doua tate, adica si de la parat si de la reclamant. Daca sunt si ceva parti intimate, e parfum. Se lasa cu MERCEDES.
5.   ... trimis de
(16 feb 2012, 16:48:07
Sunt pensionari care au cate 4-5 procese pe rol
6.   Acum te dai si cu judecatorii... trimis de
(16 feb 2012, 18:51:22
....da de trenurile alea care nu mai pleaca la Bucuresti nu mai pomenesti nimic? Mincinosul,mincinosul!!(eviden la Sandala zis Sandrinio ma refer)
7.   Sardina afumata trimis de
(16 feb 2012, 21:00:22
Ce faci, Sardina afumata?
Mai lucrezi la acest ziar?
Am crezut ca te-au concediat pentru minciunile pe care le scrii...
Vreau sa-ti marturisesc ceva..dar te rog, sa nu ma dai pe prima pagina a ziarului...sa fie doar intre noi...eu am inecat-o pe Whitney Houston
Sa nu ma parasti la indivizii sub acoperire ca s-ar putea sa ma aresteze ca pe ala din Bucuresti...
Te implor...:))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei