Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 feb 2012 - Anul XVII, nr. 38 (4943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: În unele cancelarii se discută despre un oarecare decalaj între România şi Bulgaria

Joi, 16 Februarie 2012 (14:15:31)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, la RFI, că "în unele cancelarii europene se discută despre un oarecare decalaj de progrese între România şi Bulgaria, în sensul că România a accelerat foarte mult în ultimii doi ani".

Ministrul a mai afirmat că din vară Mecanismul de Cooperare şi Verificare s-ar putea transforma.

"Eu ştiu că la nivel european, în unele cancelarii se discută acest aspect, al unui oarecare decalaj de progrese între România şi Bulgaria, în sensul că România a accelerat foarte mult în ultimii doi ani şi se discută de soarta Mecanismului de Cooperare şi Verificare începând din vara acestui an, pentru că se încheie cinci ani de Mecanism şi modul în care se continuă va trebui să ţină cont de ceea ce s-a realizat concret în teren", a declarat, la RFI, Cătălin Predoiu.

Totodată, demnitarul a precizat că există o preocupare la nivelul cancelariilor, inclusiv la nivelul Bruxelles-ului, de a calibra cea mai potrivită formulă după vara acestui an, pentru cele două ţări.

"Că asta înseamnă mai departe împreună, că asta înseamnă separat, că asta înseamnă ridicare sau modificare de mecanism, că asta înseamnă topirea mecanismului într-un mecanism mai larg la nivel european, aplicabil tuturor statelor membre rămâne de văzut şi e prematur de anticipat. Deocamdată, avem noi în interior multe lucruri de rezolvat", a spus Predoiu.

Întrebat pentru ce mecanism ar opta, respectiv un mecanism pentru toate ţările europene, Predoiu a afirmat că România a sprijinit această iniţiativă, care, paradoxal, venea din Olanda.

"Şi nu uit să le spun de fiecare dată acest lucru, faptul că noi sprijinim fără complexe standarde europene în materie de justiţie şi afaceri interne şi spun de asemenea că România, în urma progreselor înregistrate are standarde poate uneori mai ridicate decât ale altor state membre, deşi avem un mecanism şi alţii nu au, de verificare pe justiţie", a declarat oficialul, adăugând că "este evident o consecinţă a aplicării acestui mecanism, pentru că el a produs efecte benefice", ceea ce trebuie recunoscut.

Despre păstrarea mecanismului, Predoiu a spus că "rămâne de văzut"

"Eu m-aş grăbi să continui strategia aplicată până acum şi anume rezolvă-ţi problemele, implementează măsurile pe care ţi le-ai propus, vorbeşte mai puţin, fă mai mult şi abia după aceea discuţi la nivel diplomatic ce e de făcut. Să ne preocupăm acum ce facem cu mecanismul din vară mi se pare un pic frivol, în condiţiile în care încă CSM-ul nu are o strategie de resurse umane, încă nu am implementat Codul de procedură civilă, încercăm acest lucru în vara acestui an, încă sunt instanţe care în mod evident ignoră legea atunci când judecă, încă nu avem o inspecţie judiciară consolidată independent şi trebuie să ne pregătim mai rapid pentru aplicarea noii legi privind răspunderea care consolidează inspecţia judiciară, încă nu avem aceste regulamente de aplicare a legii privind răspunderea disciplinară şi a legii privind promovarea la Înalta Curte, mă rog, modificările legilor justiţiei", a conchis Predoiu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: În unele cancelarii se discută despre un oarecare decalaj între România şi Bulgaria.
 Vizualizări articol: 429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: În unele cancelarii se discută despre un oarecare decalaj între România şi Bulgaria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei