Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 feb 2012 - Anul XVII, nr. 38 (4943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ieftinire

Apartamentele ANL, scoase la vânzare la preţuri mai mici decât anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tinerii care vor să achiziţioneze locuinţele ANL în care stau cu chirie le pot cumpăra anul acesta la preţuri mai mici cu câteva mii de euro faţă de anul trecut.

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a precizat că, printr-o decizie a conducerii Agenţiei Naţionale de Locuinţe, preţul de vânzare a locuinţelor ANL în 2012 a scăzut de la 448 de euro pe metrul pătrat la 411 euro pe metrul pătrat, adică cu 37 de euro pe metrul pătrat mai puţin.

Ion Lungu speră că această reducere de preţ îi va încuraja pe cei interesaţi să achiziţioneze garsoniere şi apartamente ANL, după ce anul trecut municipalitatea nu a reuşit să vândă nici un apartament ANL, cauza fiind preţul ridicat al acestora, comparativ cu cel al locuinţelor de pe piaţa liberă: „Sperăm ca în aceste condiţii să vindem câte ceva din apartamentele ANL, astfel încât să putem demara construirea celor 80 de apartamente noi aprobate deja. Se ştie faptul că un criteriu pentru finanţare este legat de numărul locuinţelor vândute”.

În acelaşi timp, edilul sucevean a încurajat tinerii care au depus dosare ANL să le actualizeze periodic, pentru că, deşi anul acesta nu va fi inaugurat nici un bloc nou pentru chiriaşi cu vârste de până în 35 de ani, există totuşi şanse pentru repartizarea unor astfel de locuinţe: “Aproximativ 20 de locuinţe ANL au fost eliberate de tinerii în vârstă de 35 de ani cărora le-au expirat contractele sau de către cei care nu au vrut să plătească o chirie nesubvenţionată. Aceste locuinţe au fost redistribuite şi la fel vom proceda şi anul acesta cu cele care se vor mai elibera”.

În municipiul Suceava aproape 170 de locuinţe ANL se încadrează în criteriile care permit scoaterea lor la vânzare, prioritate având cei care locuiesc acolo în prezent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apartamentele ANL, scoase la vânzare la preţuri mai mici decât anul trecut.
 Vizualizări articol: 1567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apartamentele ANL, scoase la vânzare la preţuri mai mici decât anul trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei