Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 ian 2012 - Anul XVII, nr. 13 (4918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Primăria Capitalei a aprobat mitingul USL pentru joi, de la 16.00, cu marş de la Arcul de Triumf

Miercuri, 18 Ianuarie 2012 (16:16:15)

Primăria Capitalei a aprobat cererea USL pentru mitingul de joi, din Capitală, care va avea loc de la ora 16.00, fiind precedat de un marş de la Arcul de Triumf la Piaţa Victoriei, organizatorii anunţând 10.000 de participanţi, a declarat, miercuri, primarul general Sorin Oprescu.

Solicitarea USL a fost aprobată de toţi membrii comisiei de specialitate din Primăria Capitalei.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a purtat, miercuri, imediat după întâlnirea putere-opoziţie, o discuţie telefonică, el spunându-i interlocutorului său că, dacă autorizaţia pentru organizarea mitingului nu va fi dată inclusiv pentru plecarea de la Arcul de Triumf, atunci să nu mai fie dată deloc.

"Dacă nu o dă şi pentru Arcul de Triumf, atunci să nu o dea deloc", a spus Antonescu, la telefon, înainte de a susţine o conferinţă de presă cu privire la discuţiile purtate cu premierul Boc.

În conferinţa de presă, la sesiunea de întrebări, Antonescu a spus că "speră" ca autorizaţia să fie dată de către primarul Sorin Oprescu şi de către comisia de la Primăria Capitalei care se ocupă de astfel de solicitări.

"Am făcut solicitare pentru miting şi marş pe distanţa Arcul de Triumf - Piaţa Universităţii, în mod distinct, cu toate măsurile ca să nu acoperi, confundăm manifestaţia spontană din Piaţa Universităţii şi propria noastră manifestaţie. Am înaintat actele, înţeleg de la Sorin Oprescu că azi de dimineaţă era comisia care, conform legii, împreună cu primar genral, se pronunţă. Sperăm să fie acordată o autorizaţie care e una banală", a spus Antonescu.

Liderul liberal a spus că, potrivit înţelegerii iniţiale, s-a stabilit ca PNL să se ocupe de cererea de autorizare a mitingului din Bucureşti, iar PSD de organizarea mitingurilor din teritoriu, participarea fiind comună la toate aceste manifestaţii.

El a spus că joi vor fi acţiuni de protest în Bucureşti şi în restul ţării, asumate şi organizate de opoziţie, care vor fi deschise tuturor cetăţenilor.

"Noi suntem cât se poate de responsabili: când am vorbit de manifestaţii, ne-am asumat răspunderea ca toţi participanţii să fie civilizaţi, disciplinaţi, respectă termenii autorizaţiei care se acordă, dacă ni se acordă. Încercările de diversiune vor fi sortite eşecului", a spus Antonescu.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că are "nişte reţineri" faţă de organizarea unui miting şi a unui marş de protest de către USL în Capitală, el precizând, însă, că PSD va participa la manifestaţie.

Conducerea PNL l-a mandatat, luni, pe preşedintele liberal Crin Antonescu să discute în USL organizarea unui "amplu miting" şi a unui marş de protest în Bucureşti, în zilele următoare.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că USL trebuie să evite posibilitatea ca actuala putere să acuze opoziţia pentru transformarea manifestaţiilor în acţiuni violente.

"Am discutat cu Crin această variantă, dar trebuie să fim atenţi să nu dăm ocazia celor de la putere să acuze opoziţia pentru ceea ce s-a întâmplat, adică acţiunile violente. Noi trebuie să ne organizăm cât mai bine, pentru ca lucrurile să meargă în direcţia pe care o doreşte populaţia", a spus Ponta. El a mai precizat că liderii USL vor avea o şedinţă operativă în care va fi discutat şi acest subiect, miercuri dimineaţă.

Conducerea PC a luat, marţi, decizia de a se alătura PNL, în calitate de membru al ACD, la mitingul de protest care se va desfăşura în zilele următoare, a anunţat preşedintele PC Daniel Constantin, care a precizat că decizia a fost luată la "presiunea" membrilor partidului.

Pe Facebook au început de marţi să circule mesaje ale PNL de chemare joi, la ora 16.00, la Arcul de Triumf, la un "miting pentru liberate" - "o demonstraţie paşnică împotriva actualei puteri".

De asemenea, pe site-ul PNL Sector 2 a fost postat un mesaj referitor la mitingul programat pentru joi, punctul de întâlnire urmând să fie intrarea în Parcul Herăstrău din faţa Arcului de Triumf, la ora 15.00.

"Vom merge alături de Preşedintele Crin Antonescu, conducerea partidului precum şi toate celelate filiale PNL din ţară. Traseul este următorul: punct de plecare Parcul Herăstrău (intrarea din faţa Arcului de Triumf) - ora 15:30 - Piaţa Victoriei (via Şos. Kiseleff) - ora 16:15 - Piaţa Romană (via Bd. Lascăr Catargiu) - ora 17:00 - Universitate (via Bd. Gheorghe Magheru) - ora 17:30", se mai arată în mesaj.

Liderul PNL Ludovic Orban a mers, marţi seară, în Piaţa Universităţii, iar unii dintre protestatari i-au cerut să plece, spunându-i că nu este piaţa lui şi scandând "PDL-USL, aceeaşi mizerie", avertizându-l totodată: "Orbane, pleacă de aici, că dai de belea!".

Orban a părăsit, marţi seară, Piaţa Universităţii, după ce a fost alungat de protestatari, care l-au apostrofat, l-au înjurat şi chiar au vrut să îl agreseze, fostul demnitar fiind însă protejat de un grup de peste 10 persoane, care s-au aflat lângă acesta în permanenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Capitalei a aprobat mitingul USL pentru joi, de la 16.00, cu marş de la Arcul de Triumf.
 Vizualizări articol: 514 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primăria Capitalei a aprobat mitingul USL pentru joi, de la 16.00, cu marş de la Arcul de Triumf0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei