Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 ian 2012 - Anul XVII, nr. 13 (4918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu a fost invitat la Focşani la manifestările de Ziua Unirii

Miercuri, 18 Ianuarie 2012 (14:14:51)

Unirea Principatelor Române va fi aniversată la Focşani cu fanfară militară, concerte de muzică populară şi retragere cu torţe, iar la evenimente a fost invitat şi preşedintele Traian Băsescu, autorităţile locale neanunţând măsuri speciale în contextul protestelor din ultimele zile.

De asemenea, administraţia judeţeană a trimis invitaţii preşedinţilor de partide, preşedintelui Senatului, Vasile Blaga, al Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, miniştrilor şi şefilor de Consilii Judeţene din Regiunea Sud-Est.

"24 ianuarie este ziua în care, an de an, sărbătorim Unirea Principatelor Române, sau aşa cum mai este cunoscut acest eveniment, Mica Unire care a stat la baza Marii Uniri de la 1 decembrie 1918. Este o zi de sărbătoare naţională, plină de încărcătură istorică pe care o vom marca aşa cum se cuvine şi anul acesta. În acest context, şi ca în fiecare an, Consiliul Judeţean Vrancea a lansat invitaţii oficiale către Preşedinţie, Guvern, ministere, preşedinţii partidelor parlamentare, preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, preşedinţi de consilii judeţene, pentru a participa la aceste manifestări. Toţi cei care vor răspunde invitaţiei noastre vor participa la evenimente deosebite care vor marca înplinirea a 153 de ani de la Unirea Principatelor Române. Prin organizarea acestor manifestări nu facem altceva decât să respectăm istoria şi simbolurile naţionale", a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan.

Programul manifestărilor dedicate împlinirii a 153 de ani de la Unirea Principatelor Române va începe la ora 11.00 cu un simpozion dedicat Unirii Principatelor. De la ora 14.00, fanfara militară va cânta în Parcul Central, iar de la ora 15.00, pe scena amplasată în Piaţa Unirii, va avea loc un concert coral la care va participa Corul Pastorala şi Corul "Ghe. Tătărăscu".

Începând cu ora 15.30, va avea loc festivitatea de premiere a liceelor care au participat la concursul "Unirea Principatelor în context european". La acest concurs vor participa Colegiile "Alexandru Ioan Cuza", "Unirea" şi "Mihail Kogălniceanu" din Focşani, precum şi Liceul "Alexandru Ioan Cuza" din Panciu. Fiecare unitate de învăţământ va trebui să desemneze câte o echipă formată din trei elevi şi coordonată de un profesor, care va realiza câte un film de cinci minute cu tematica mai sus amintită. Filmele vor fi vizionate de un juriu care va alege cel mai bun material.

De la ora 16.00, pe scena din Piaţa Unirii vor urca trei artişti de muzică populară din Ardeal, Muntenia şi Moldova care vor susţine un recital folcloric.

Manifestările se vor încheia cu retragerea cu torţe, moment organizat cu militarii din Granizoana Focşani.

Cei care vor participa la manifestări vor primi fulare tricolore.

Autorităţile locale nu au anunţat măsuri speciale pentru 24 ianuarie în contextul protestelor din ultimele zile.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea a aprobat organizarea de mitinguri la Focşani, timp de 30 de zile, între orele 17.00-22.00, excepţie făcând 24 ianuarie.

"La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea s-a primit o cerere pentru autorizarea acestui miting. Autorizaţia a fost cerută de către membrii Asociaţiei pentru Mediu, Organizare Regională şi Formare. Protestul a fost avizat pentru o perioadă de 30 de zile, între orele 17.00 – 22.00. Excepţie va face ziua de 24 ianuarie. De asemenea, a fost avizat şi un marş de protest între Piaţa Unirii şi sediul Partidului Democrat Liberal", declara plutonierul adjutant Adrian Costescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea.

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a anunţat, săptămâna trecută, că în 24 ianuarie vor avea loc ample manifestări în oraş, pentru aniversarea Unirii Principatelor Române, la evenimentele oficiale fiind invitaţi preşedintele Traian Băsescu, membri ai Guvernului şi liderii principalelor partide politice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu a fost invitat la Focşani la manifestările de Ziua Unirii.
 Vizualizări articol: 453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Băsescu a fost invitat la Focşani la manifestările de Ziua Unirii1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei