Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 ian 2012 - Anul XVII, nr. 13 (4918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Asociaţia Suporterilor Români va participa joi la protestele din Piaţa Universităţii

Miercuri, 18 Ianuarie 2012 (15:52:14)

Membrii Asociaţiei Suporterilor Români, care reuneşte fani ai mai multor echipe din ţară, vor participa joi, începând cu ora 18.00, în mod organizat, la protestele din Piaţa Universităţii, delimitându-se însă de orice "factor politic", se arată într-un comunicat al reprezentanţilor organizaţiei.

Comunicatul menţionează că unele dintre doleanţele exprimate în Piaţa Universităţii corespund cu cele ale suporterilor, precizând totodată că membrii ASR vor protesta paşnic. "Membrii Asociaţiei Suporterilor Români se vor alătura joi, 19 ianuarie, începând cu ora 18.00, de această dată în mod organizat, protestelor din Piaţa Universităţii (fântâna de la Arhitectură). Niciun exponent politic, sindical sau patronal nu a demonstrat până acum că are voinţa de a asculta cu adevărat cerinţele românilor de rând. Ignoranţa şi dispreţul cu care am fost trataţi de-a lungul timpului, ca cetăţeni români sau ca simpli suporteri, ne obligă să ne distanţăm, astfel, de orice fel de factor politic, şi să respingem ab initio orice asociere de acest fel. Din multitudinea de idei exprimate atât în Piaţa Universităţii, cât şi în cadru privat, anumite aspecte legate de doleanţele noastre se pot desprinde clar ca fiind comune. Asociaţia Suporterilor Români va susţine prin orice mijloace democratice de care dispune cauze de interes imediat şi general", se arată în comunicatul ASR.

Printre cererile ASR se numără garantarea şi ocrotirea reală a libertăţii de exprimare, direcţionarea bugetului de stat către sănătate şi învăţământ, şi nu către instituţiile "poliţieneşti", conservarea patrimoniului arhitectural naţional şi al avuţiilor naturale, sistarea proiectului Roşia Montana, reducerea corupţiei la nivel înalt, adoptarea legilor de interes general în urma dialogului cu segmentele sociale implicate şi stoparea oprimării cu orice ocazie a suporterilor.

Potrivit lui Andrei Florin, unul dintre liderii ASR, asociaţia este în curs de constituire şi are ca scop atragerea tuturor grupurilor de suporteri din ţară, astfel ca echipa naţională să fie susţinută de toate galeriile formaţiilor de club din România. Facţiuni ale galeriile echipelor Steaua şi Dinamo au acceptat să facă parte din ASR, în schimb liderii fanilor rapidişti au precizat că nu se vor alătura acestui proiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asociaţia Suporterilor Români va participa joi la protestele din Piaţa Universităţii.
 Vizualizări articol: 529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asociaţia Suporterilor Români va participa joi la protestele din Piaţa Universităţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei