Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 dec 2011 - Anul XVI, nr. 303 (4901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

KPMG România va evalua Poşta Română în vederea privatizării

Vineri, 23 Decembrie 2011 (15:04:43)

KPMG România va furniza Ministerului Comunicaţiilor servicii de evaluare a Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) în vederea privatizării, prin majorarea de capital social.

Valoarea contractului este de 48.360 lei (TVA inclus).

Alături de KPMG România, la licitaţie s-a înscris şi Preciss Consulting, potrivit datelor Ministerului Comunicaţiilor remise la solicitarea MEDIAFAX.

Ofertele au fost deschise joi, 22 decembrie.

"Obiectul contractului îl constituie achiziţionarea de servicii de evaluare a Companiei Naţionale Poşta Română în vederea redresării economice şi manageriale prin privatizare (majorare de capital social) cu un investitor strategic care va deveni acţionar minoritar", anunţa Ministerul Comunicaţiilor la jumătatea lunii decembrie.

Valoarea contractului a fost estimată la 15.000 de euro (TVA inclus), finanţarea urmând să fie asigurată din bugetul CNPR.

Potrivit caietului de sarcini, KPMG România va finaliza contractul până la 30 ianuarie 2012.

CNPR este controlată de Ministerul Comunicaţiilor - 75% şi Fondul Proprietatea - 25%.

La începutul lunii octombrie, Guvernul a aprobat un memorandum cu privire la privatizarea Poştei Române prin majorare de capital social, cu un investitor strategic.

Potrivit documentului, statul va păstra pachetul majoritar de acţiuni la Poşta Română, dar şi-ar putea reduce participaţia până la 51% din titluri. În acelaşi timp, Fondul Proprietatea şi-ar putea reduce cota de participare la Poşta Română la 15% dacă nu va participa la majorarea capitalului.

Investitorul va avea dreptul să propună o echipă care să asigure managementul companiei pe o perioadă de minimum 10 ani.

În scrisoarea de intenţie convenită de Guvern, FMI a impus ca până la sfârşitul lunii aprilie 2012 să găsească un investitor strategic care să preia cel puţin 20% din acţiunile deţinute la Poşta Română, în urma unei majorări a capitalului social, şi să înceapă procedurile de concediere colectivă a angajaţilor din companie.

În noiembrie a avut loc prima întâlnire a Comisiei pentru elaborarea documentaţiei necesare pentru implementarea măsurilor stabilite în memorandum.

Membrii Comisiei au decis ca, până la sfârşitul lunii ianuarie 2012, să fie selectat un consorţiu, format dintr-o bancă de investiţii şi o casă de avocatură, având ca scop identificarea unui investitor strategic care să devină acţionar minoritar.

"De asemenea, Comisia a stabilit ca, până la începutul lunii decembrie, să fie desemnată compania care va efectua evaluarea CNPR în vederea procesului de privatizare prin majorare de capital social. Termenul limită de prezentare a raportului de evaluare către cei doi acţionari este 20 ianuarie 2012", arata MSCI în comunicatul din 16 decembrie.

Potrivit datelor ministerului, reprezentanţi ai operatorilor naţionali poştali din Austria, Belgia, Germania, Italia, Marea Britanie şi Suedia şi-au manifestat interesul pentru intrarea în acţionariatul Poştei Române.

Cu pierderi de 29 milioane de euro în 2010, CNPR este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale.

Operatorul are circa 34.000 de salariaţi, din care peste 11.000 sunt factori poştali.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului KPMG România va evalua Poşta Română în vederea privatizării.
 Vizualizări articol: 543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
KPMG România va evalua Poşta Română în vederea privatizării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei