Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 dec 2011 - Anul XVI, nr. 303 (4901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Crăciunul politicienilor - în familie, fără politică şi departe de mall-uri

Vineri, 23 Decembrie 2011 (15:16:17)

Politicienii vor să uite de politică de sărbători, astfel că majoritatea spun că vor petrece sărbătorile în familie, aşteaptă colindători şi fug de tentaţiile mall-urilor.

Dintre politicienii care au relatat pentru MEDIAFAX cum îşi vor petrece sărbătorile, doar ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a spus că se va afla în staţiunile montane, pe pârtie.

Ea a precizat că îşi va petrece Revelionul în ţară, pe Valea Prahovei, în Predeal sau în Sinaia, în funcţie de staţiunea în care va fi mai multă zăpadă.

"Rămân undeva pe Valea Prahovei, depinde câtă zăpadă este. Dacă este mai multă zăpadă - în Predeal, dacă nu, în Sinaia", a spus Elena Udrea.

Ea a menţionat că a doua zi de Crăciun se va afla pe pârtie în Poiana Braşov, la inaugurarea acesteia.

"Luni voi fi pe pârtie, la inaugurarea celei mai mari pârtii construite din 1990 încoace, în Poiana Braşov. Unde e loc de sanie, acolo voi fi şi eu", a spus Udrea.


În schimb, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat că anul acesta va rămâne în Bucureşti de Crăciun, alături de familie.

"După ce am străbătut câteva zeci de mii de kilometri în 2011 şi mi-am petrecut o bună parte a timpului în avioane sau în deplasare, tot ce îmi doresc este să rămân acasă, alături de familie. Am deja câteva cărţi bune pe noptieră şi jinduiesc după tihna de a le citi", a spus ministrul.

Baconschi spune că observă "o desacralizare a Crăciunului prin transformarea lui într-un dezmăţ consumist".

"În loc să meargă la biserică, oamenii invadează templele consumului, numite şi mall-uri, cu un cuvânt neaoş. Imaginarul sacru a fost contaminat de moşul vopsit în roşu şi a devenit kitsch. Reni, cadouri, muzica aceasta dulceagă americană repetată la nesfârşit... Dar există în tot acest ritual consolarea recoagulării familiei, a comunităţii. Nimic nu ne împiedică să cultivăm tradiţiile în familie, să explicăm copiilor semnificaţia acestei sărbători creştine şi să evadăm spre zone relativ ferite de invazia prostului gust, în Bucovina, Maramureş sau alte locuri unde s-au păstrat cât de cât obiceiurile acestui neam", comentează ministrul.


Şi liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a spus că petrece Crăciunul "acasă, acasă, acasă".

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că abia aşteaptă să ajungă acasă, la Timişoara, de Crăciun, arătând că de ani de zile petrece sărbătorile de Crăciun cu familia şi că aşteaptă colindători.

"Abia aştept să ajung acasă. De ani de zile, sărbătorile de Crăciun, le fac cu familia. Nu am fost plecat niciodată pentru că mereu sunt în deplasare. Am nepoţi. O bucurie mare este să stai lângă pomul de Crăciun. Mă întâlnesc cu copiii, cu cei din apropiere, cu prietenii şi am, tot de ani de zile, colindătorii tradiţionali care vin acasă şi îi aştept şi în acest an", a spus Tabără.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a spus că îşi petrece Crăciunul acasă, cu părinţii, iar Revelionul pe Valea Prahovei.

Secretarul general al PDL Ioan Oltean a declarat că va petrece Crăciunul acasă, la Bistriţa, şi pe urmă, la ţară, arătând că nu pleacă nicăieri, stă acasă şi uită de politică.

"Acasă, la Bistriţa, şi pe urmă la ţară. Nu plec nicăieri, stau acasă, să uit de politică, să uit de tot ce e urât în lumea asta, să mă gândesc doar la sănătatea mea şi la binele din jurul meu", a declarat Oltean.


Liderul grupului parlamentar al PNL din Senat, Puiu Haşotti, va petrece Crăciunul acasă, în familie, iar Revelionul cu un grup de prieteni din şcoala generală şi din liceu, tot în ţară.

"Crăciunul, întotdeauna - este o lege nescrisă şi legile nescrise sunt mai puternice decât legile scrise - acasă, cu familia, cu prietenii. Revelionul îl voi face cu un grup de prieteni şi cu fratele, în ţară, în România, un grup de prieteni din şcoala generală şi din liceu. Foarte multe revelioane le fac împreună cu acest grup de 17-18 prieteni cu care am copilărit pe aceeaşi stradă încă din şcoala generală, din clasa a cincea", a spus Haşotti.

Deputatul liberal Alina Gorghiu va merge, de Crăciun, acasă, la Curtea de Argeş.

"De Crăciun mă duc lângă Curtea de Argeş, de unde sunt eu, unde sper să ningă de Crăciun. Merg la rude, la prieteni, pentru că aşa e de Crăciun: se ia din casă-n casă, din masă-n masă", a spus Gorghiu.

La rândul său, fostul şef de stat Ion Iliescu îşi va petrece sărbătorile "în familie, cu soţia", ca, de altfel, şi în anii precedenţi.

Senatorul PNL Mircea Diaconu va petrece şi el, ca şi anul trecut, sărbătorile acasă, cu familia.

Şi deputatul PDL Silviu Prigoană a declarat că îşi peterece Crăciunul în familie.

"Crăciunul şi Paştele sunt sărbători de familie, sunt ocazii unice, noroc cu Isus pentru că, dacă nu era, nu aveam timp pentru familie. Sunt sărbători de familia şi Paştele şi Crăciunul în care trebuie să fii în familie. Altceva: plecări, mersuri la shopping-uri, nu. Statul în familie. E un moment în care eşti lăsat în pace. Primeşti un SMS noaptea, pe la 12.00 şi pe urmă eşti lăsat în pace două zile", a afirmat Prigoană.


Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat că va petrece sărbătorile de iarnă cu familia, că are patru nepoţei cu vârste cuprinse între 3 ani şi 6 ani şi că va încerca să nu se ocupe de politică.

"Sărbătorile vor fi cu familia, abia aştept, cu patru nepoţei şi încerc să nu mă ocup de ceea ce ţine de politică, să fiu cu familia", a spus Borbely.

Şi senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat că petrece sărbătorile în familie.

"Anul acesta, ca şi anul trecut, sărbătorile le petrec în familie, la Craiova, pentru că este prea mic copilul meu ca să poată să fie deplasat şi pentru că îmi doresc foarte mult să-mi petrec sărbătorile alături de el", a spus Vasilescu.

Liviu Dădăcuş, Alina Novăceanu, Miruna Badea, Emma Toader, politic@mediafax.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crăciunul politicienilor - în familie, fără politică şi departe de mall-uri.
 Vizualizări articol: 395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Crăciunul politicienilor - în familie, fără politică şi departe de mall-uri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei