Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 nov 2011 - Anul XVI, nr. 278 (4876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: În 2012 planificăm prin buget o absorbţie de şase miliarde euro din fonduri structurale

Joi, 24 Noiembrie 2011 (14:33:45)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că în 2012 România va atrage şase miliarde de euro din fondurile structurale, lucru prevăzut în bugetul de stat, precizând că va fi continuată politica anului 2011 de reducere a costurilor de funcţionare a statului şi de creştere a investiţiilor.

"Despre bugetul anului 2012, ne vom continua politica anului 2011, adică, pe de o parte, reducerea costurilor de funcţionare a statului, reducerea costurilor nejustificate legate de asistenţă socială şi diverse beneficii (...) generate de nevoile electorale, iar, pe de altă parte, o creştere a investiţiilor statului", a precizat Traian Băsescu.

El a mai spus că, potrivit anunţului Eurostat de miercuri, România este ţara care, în 2010, a avut cel mai mare procent din PIB destinat investiţiilor, adică 5,9%.

"Vom continua această politică pentru că ea s-a dovedit corectă şi în anul 2011, când deja avem rezultatele pe trimestrele 1,2 şi 3, creşterile economice, nu aş spune mari, ci fragile, dar constante, ne arată că acordarea unui procent important din resursele bugetului de stat către investiţii reprezintă o soluţie de generare de creştere sănătoasă, durabilă, iar, pe de altă parte, reprezintă o soluţie de menţinere a locurilor de muncă şi chiar de creare a unor locuri de muncă. Aceasta este şi explicaţia pentru care România are un şomaj cu mai bine de două procente sub nivelul mediu la nivelul UE", a mai spus şeful statului.

De asemenea, el a arătat că bugetul pentru anul 2012 nu vizează numai invetiţii, ci şi accelerarea procesului de reducere a dependenţei României de împrumuturile externe.

"De aceea se face un salt destul de puternic de la un deficit de 4,4% anul acesta la un deficit de 1,9% anul viitor. Sigur, este un salt care pare greu de realizat, mai ales că şi planificarea creşterii economice a fost prudentă - o creştere de numai 1,5% anul viitor. Având însă un argument foarte puternic - dacă anul acesta utilizarea de fonduri structurale se va ridica la circa 1-1,5 miliarde, anul viitor planificăm prin bugetul de stat o absorbţie de şase miliarde, chiar dacă scepticii spun patru miliarde. Obiectivul este şase miliarde şi-i vom absorbi, pentru că ştiu foarte bine cum s-a modificat mecanismul de absorbţie şi cred că avem şanse foarte mari să absorbim şase miliarde, şi nu patru, atât cât spun scepticii. Sigur, optimiştii spun opt miliarde, pentru că atât este alocarea pentru anul viitor. Eu spun şase, încercând ca orice preşedinte să facă o mediere între optimişti şi pesimişti", a conchis Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: În 2012 planificăm prin buget o absorbţie de şase miliarde euro din fonduri structurale.
 Vizualizări articol: 395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: În 2012 planificăm prin buget o absorbţie de şase miliarde euro din fonduri structurale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei