Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 nov 2011 - Anul XVI, nr. 278 (4876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Legea adopţiei vizează mai mulţi copii adoptabili şi reducerea perioadei din sistemul de protecţie

Joi, 24 Noiembrie 2011 (15:38:29)

Principalul obiectiv al noii legi a adopţiilor, adoptată marţi de parlamentarii Camerei Deputaţilor, vizează creşterea numărului de copii adoptabili şi reducerea perioadei petrecute în sistemul de protecţie, responsabilizând mai mult persoanele care au obligaţia ocrotirii unui copil.

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei a trecut, marţi, de votul parlamentarilor din Camera Deputaţilor.

Elaborarea actului normativ a fost susţinută atât de profesioniştii care lucrează în domeniu, de clasa politică, acest fapt reflectându-se în votul pozitiv acordat aproape în unanimitate atât la Senat cât şi la Camera Deputaţilor, se arată într-un comunicat de joi al Oficiului Român pentru Adopţii (ORA).

Principalul obiectiv al noii legi vizează creşterea numărului de copii adoptabili şi reducerea perioadei petrecute în sistemul de protecţie. De asemenea, responsabilizează şi mai mult toate persoanele care au obligaţia ocrotirii unui copil sau care şi-au asumat această responsabilitatea şi aici vorbim de părinţii naturali, specialiştii care lucrează în serviciile de adopţie precum şi familiile adoptive, potrivit sursei citate.

"Odată cu intrarea în vigoare a acestui act, la patru luni de la publicarea sa în Monitorul Oficial, copiii vor avea şansa să părăsească sistemul de protecţie specială, mult mai rapid ca până acum pentru a se bucura de o dezvoltare armonioasă în cadrul unei familii permanente", potrivit ORA.

Printre modificările aduse Legii 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei se numără stabilirea perioadei până la care un copil aşteaptă deschiderea procedurii adopţiei interne, obligativitatea efectuării expertizei serologice ADN pentru stabilirea paternităţii în cazurile în care se doreşte recunoaşterea unui copil născut în afara căsătoriei şi în situaţia în care acesta urmează să fie adoptat de către soţia celui care a făcut recunoaşterea, reducerea la zece zile a termenelor în care vor fi judecate cazurile care intră sub incidenţa acestei legi.

De asemenea, criteriul după care o adopţie va fi calificată ca naţională sau internaţională va fi cel al reşedinţei obişnuite, oferind posibilitatea cetăţenilor români cu reşedinţa obişnuită în afara ţării să adopte un copil din România, urmând procedura adopţiei internaţionale aşa cum prevede Convenţia de la Haga.

Proiectul de Lege a fost adoptat de Parlament cu 290 voturi "pentru", 2 "împotrivă", o abţinere. Senatul a aprobat proiectul în iunie, Camera Deputatilor fiind for decizional. Proiectul urmează să fie trimis spre promulgare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legea adopţiei vizează mai mulţi copii adoptabili şi reducerea perioadei din sistemul de protecţie.
 Vizualizări articol: 575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Legea adopţiei vizează mai mulţi copii adoptabili şi reducerea perioadei din sistemul de protecţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei