Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 nov 2011 - Anul XVI, nr. 278 (4876)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: În 2030 românii vor putea pleca cu TGV de la Constanţa la Londra pentru cumpărături

Joi, 24 Noiembrie 2011 (14:13:13)

Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat, joi, optimist în ceea ce priveşte România anului 2030, în care românii vor putea pleca cu TGV de la Constanţa la Paris, iar de acolo prin Canalul Mânecii la Londra, pentru cumpărături şi apoi vor putea reveni la Bucureşti tot cu TGV.

Traian Băsescu a fost rugat să contureze România anului 2030 de către moderatorul conferinţei economice la care a participat joi.

Şeful statului a spus că în 2030 România va fi o ţară care va furniza mâncare pentru export, pentru că are un potenţial agricol uriaş care nu este încă valorificat, o ţară care va fi un paradis pentru turism, dacă va reuşi să ns menţină cele 30% din pădurile virgine pe care le are în prezent şi cei peste 6.000 de urşi pe care îi are în Carpaţi, precum şi capra neagră.

"O ţară în care populaţia va fi mai mică, vom fi doar vreo 16 milioane, o ţară cu o populaţie îmbătrânită, vedeţi că nu o văd numai în roz, şi aici poate vom găsi soluţii să creştem natalitatea, soluţii care nu sunt neapărat financiare, va trebui să găsim şi altceva lângă soluţiile financiare. De asemenea, văd o ţară în care vom putea pleca cu TGV de la Constanţa la Paris şi, trecând prin Canalul Mânecii, să ajungem la Londra. Ne facem cumpărăturile în City-ul britanic sau utilizăm cărţile de credit în City-ul britanic şi venim înapoi la Bucureşti, tot cu TGV. O văd ca pe o ţară care se va aşeza serios pe poziţia a şaptea din UE, pentru că este a şaptea ca mărime şi ca populaţie, dar este departe de a fi şaptea ca şi competitivitate", a mai spus şeful statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: În 2030 românii vor putea pleca cu TGV de la Constanţa la Londra pentru cumpărături.
 Vizualizări articol: 433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Băsescu: În 2030 românii vor putea pleca cu TGV de la Constanţa la Londra pentru cumpărături5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei