Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 nov 2011 - Anul XVI, nr. 277 (4875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fekete: Va fi un singur candidat la şefia Senatului din partea coaliţiei, numele va fi stabilit luni

Miercuri, 23 Noiembrie 2011 (15:40:27)

Liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente, a declarat, miercuri, că va exista un singur candidat din partea coaliţiei de guvernare pentru funcţia de preşedinte al Senatului şi numele acestuia va fi stabilit la şedinţa de luni a coaliţiei.

El a arătat că, până luni, conducerea Uniunii va decide dacă va veni cu propria propunere de candidat şi care va fi acela.

"În primă fază trebuie să fie luată o decizie în conducerea UDMR, dacă mergem cu o persoană, dacă mergem cu o persoană sau cu alta", a menţionat senatorul.

"Oricum, va fi un singur candidat din partea coaliţiei, că aşa este normal şi, dacă se va hotărî că va fi candidatul nostru din partea coaliţiei sau altcineva, asta va fi, dar va fi unul singur", a mai spus acesta.

Chestionat dacă Uniunea l-ar putea propune drept candidat pe senatorul Marko Bela, Fekete Andras Levente a spus că "nu este o variantă exclusă".

"Orice nume poate fi vehiculat. Sigur că este un nume sonor în UDMR. Poate să fie o variantă şi această propunere printre multiplele variante. Toţi cei nouă (senatori ai UDMR - n.r.) sunt potriviţi", a completat parlamentarul.

"Vom discuta în coaliţie şi vom negocia toate aspectele privind funcţia de preşedinte al Senatului, cine va fi, de la ce partid va fi, ce sprijinim. Până luni, când va fi şi Birou Permanent, ne vom hotărî", a completat liderul grupului UDMR din Senat.

Întrebat dacă parlamentarii PDL vor vota în plen decizia coaliţiei în cazul în care va fi nominalizat un senator al Uniunii pentru a ocupa scaunul de preşedinte al Senatului, el răspuns afirmativ.

"Dacă în coaliţie se va lua această decizie, sunt sigur că vor vota", a declarat Fekete.

Liderul senatorilor UDMR a mai spus că, potrivit discuţiilor care au avut loc între liderii grupurilor parlamentare, interimatul funcţiei de preşedinte al acestei Camere legislative nu trebuie să fie "lungit".

"Am discutat în Biroul Permanent, între toate grupurile parlamentare, ca luni să fie dat un vot pentru preşedintele Senatului, adică să nu lungim cu interimatul, pentru că nu ar fi bine. De ce să fie interimat? Niciodată nu este bine interimat. Este o funcție foarte importantă în stat, a doua funcţie din stat", a menţionat liderul senatorilor Uniunii.

Întrebat de ce, în acest condiţii, nu a fost dat un vot privind alegerea preşedintelui Senatului chiar din şedinţa de miercuri, Fekete a explicat că acest lucru s-a datorat faptului că trebuia să fie purtate discuţii între membrii coaliţiei de guvernare privind acest subiect.

"Trebuie să purtăm discuţii în coaliţie, aşa este normal, aşa este frumos, aşa este colegial", a subliniat acesta.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că în Uniune se înregistrează un "trend puternic" de a avea un candidat propriu la şefia Senatului, o decizie urmând să fie luată însă după discuţii în coaliţie.

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a declarat, miercuri, că grupul Uniunii din Senat a decis să propună un candidat propriu la funcţia de preşedinte al Senatului. Frunda a spus că senatorii Uniunii au discutat miercuri dimineaţă pe marginea posibilei revocări a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului şi, întrucât nu au fost înştiinţaţi că vor avea loc negocieri la acest nivel, au decis că, dacă va fi cazul, vor propune un candidat propriu la funcţia deţinută de Geoană. "Dacă suntem într-o coaliţie, iar partidul cel mare dă primul-ministru şi preşedintele Camerei Deputaţilor, atunci ar fi logic ca (...) funcţia de vicepremier şi cea de preşedinte la Senatului să aparţină UDMR", a afirmat el.

Tot miercuri, liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a declarat că pentru preşedinţia Senatului coaliţia guvernamentală trebuie să meargă cu un candidat comun, precizând că numele acestuia va fi discutat în şedinţa de luni dimineaţă a coaliţiei.

"Ideea este să mergem cu un candidat comun al coaliţiei", a spus Rădulescu.

La rândul său, vicepreşedintele PDL Traian Igaş a declarat, pentru MEDIAFAX, că pentru şefia Senatului îi vede candidaţi din partea PDL pe Petru Filip, Vasile Blaga sau Mihai Stănişoară.

"Sunt oameni cu experienţă în PDL care ar putea să asigure conducerea Senatului. Ne gândim la Petru Filip, la Vasile Blaga, la Mihai Stănişoară, sunt foarte mulţi care ar putea să facă faţă unei asemenea funcţii", a spus Igaş.

El a arătat că acest subiect se va discuta în şedinţa coaliţiei de luni dimineaţă, precizând că nu crede ca până la începutul săptămânii viitoare să fie abordat acest subiect în coaliţie.

Traian Igaş a susţinut că funcţia de preşedinte al Senatului revine PDL, care este grupul cel mai mare din punct de vedere numeric şi a precizat că nu ştie ca vreun reprezentant al UDMR să fi revendicat acest post. Igaş a spus că personal el nu susţine "o astfel de variantă", respectiv ca postul de preşedinte al Senatului să revină UDMR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fekete: Va fi un singur candidat la şefia Senatului din partea coaliţiei, numele va fi stabilit luni.
 Vizualizări articol: 607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fekete: Va fi un singur candidat la şefia Senatului din partea coaliţiei, numele va fi stabilit luni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei